Vinurile moldoveneşti vor fi promovate pe piaţa Japoniei

Vinuri din Republica Moldova
Vinuri din Republica Moldova (Epoch Times România)

Vinurile moldoveneşti cuceresc nu numai Europa, dar şi Japonia. Noul ambasador al Japoniei în Moldova, Shigeki Sumi, s-a arătat încântat de calitatea vinului moldovenesc şi a declarat că Ambasada Japoniei la Chişinău doreşte să promoveze vinul prin vânzarea acestuia pe piaţa japoneză.

„Am vizitat Combinatul de vinuri Cricova şi am fost impresionat de calitatea înaltă a vinurilor. Sperăm ca în curând oamenii din Japonia vor avea ocazia să savureze vinurile din Moldova”, a declarat diplomatul.

Ministrul în exerciţiu al agriculturii şi industriei alimentare, Vasile Bumacov, a remarcat că Japonia este un exemplu pentru Moldova, iar japonezii sunt cei mai inteligenţi oameni pe care i-a cunoscut.

„Ei sunt mari patrioţi şi oameni care duc până la sfârşit tot ceea ce lansează, am un respect pentru poporul japonez, care ajută Republica Moldova pe parcursul multor ani, absolut dezinteresat”, a subliniat oficialul.

Conform celor mai recente date ale Biroului Naţional de Statistică, în ianuarie-septembrie 2014, Republica Moldova a importat mărfuri din Japonia în valoare de 22,8 milioane de dolari şi a exportat mărfuri în valoare totală de 292,5 mii de dolari. Până la 1 iulie 2014, Japonia a oferit Republicii Moldova, inclusiv prin intermediul Agenţiei Japoneze pentru Cooperare Internaţională (JICA), asistenţa financiară nerambursabilă în valoare de 92,8 milioane dolari.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe