"Vine valul! PSD este în faţa catastrofei" - Sociolog prevesteşte căderea Partidului

Corupţia şi nepotismul zgâlţâie ritmic guvernarea, sistemele de stat - cel de sănătate în special - sunt surse autentice de probleme şi de nemulţumire, Dragnea, deşi implicat în dosare se încăpăţânează să ţină în mână partidul, aşa că PSD se poate aştepta la eşecuri răsunătoare în alegeri, susţine sociologul Barbu Mateescu.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Epoch Times)

PSD este în faţa catastrofei, susţine sociologul Barbu Mateescu, potrivit căruia la alegerile prezidenţiale Opoziţia va câştiga fluierând Cotroceniul.

"Criza imensă în care se află acum PSD va avea efecte multiple şi dureroase. Dumnezeu să aibă milă de candidatul partidului la preşedinţie. Înfrângerea previzibilă de la acel scrutin va avea efect asupra alegerilor locale. Firea va trebui să muncească intens pentru a mai rămâne primar. (Doamnă, Cotroceni-ul se amână pentru 2024 cel devreme...) Inclusiv în locuri unde filiala locală PNL e sub papucul filialei locale a PSD, acea filială liberală va câştiga primăria fără să vrea acest lucru. VINE VALUL. (politicienii şi membrii de filiale înţeleg foarte clar de ce am pus aceste cuvinte în bold şi majuscule, cu un font mai mare decât restul textului). Este acelaşi fel de val care a ridicat USL în 2012. Dar acum în sens invers.

(...) Cioloş sau Iohannis sau Ludovic Orban va câştiga fluierând. Fluierând. I-am şi pus în ordine alfabetică, care dintre ei ajunge în turul doi / ajunge să candideze depinde de nişte variabile destul de plicticoase", susţine Mateescu, într-o postare pe blog.

Mai departe, prezidenţialele produc efecte emoţionale pe şase luni, aşa că la locale este de aşteptat ca Opoziţia să reputeze succese surprinzătoare, doar să aibă curaj şi candidaţi adecvaţi.

Cât despre parlamentare, potrivit lui Barbu, cifrele ar urma să arate la modul următor:

PNL USR RO Împreună = 45%
PSD 30% (30. Nu treizeci-şi-ceva.)
ALDE 12%
UDMR 5%
Alţii (care nu intră în parlament) 8%.

"Cum preşedintele numeşte primul ministru, ALDE şi UDMR se vor lupta pentru onoarea de a face parte din coaliţia de guvernare. Patru ani de opoziţie şi de anchete DNA îi aşteaptă pe bieţii PSD-işti. "Of, of, căpitane de judeţ...", susţine Mateescu, într-o amplă analiză ce poate fi citită integral aici.