Vine nota de plată pentru Iordache. Plângere penală după gestul obscen făcut de deputat în Parlament

Asociaţia VeDemJust a depus plângere penală la poliţie împotriva deputatului Florin Iordache, demnitar ce a arătat gesturi obscene în plenul Parlamentului României faţă de participanţi.
Florin Iordache
Florin Iordache (Facebook /Sanda Visan)

Deputatul PSD Florin Iordache s-a ales cu o plângere penală după gesturile obscene pe care le-a făcut în Parlament. Semnatarul plângerii depuse la secţia 17 de Poliţie este asociaţia Voci pentru Democraţie şi Justiţie (vedemjust) din care face parte şi judecătorul Cristi Danileţ.

„Asociaţia Voci pentru Democraţie depune o plângere la Secţia 17 de Poliţie din cadrul DGPMB - Poliţia Sectorului 5 împotriva deputatului Florin Iordache, demnitar ce a arătat gesturi obscene în plenul Parlamentului României faţă de participanţi.

Considerăm că Parlamentul României nu ar trebui să fie altceva decât un spaţiu de dezbatere şi argumentare a unor politici publice, de adoptare a legilor bune şi constituţionale pentru ţară, de respectare a angajamentelor internaţionale asumate şi de respect faţă de cetăţenii României reprezentaţi de către aceşti demnitari iar nu a comportamentelor indecente”, informează Asociaţia Voci pentru Democraţie pe Facebook.

Reamintim că miercuri, plenul Camerei Deputaţilor a adoptat două controversate proiecte de lege, ambele legate de Justiţie. Mai exact, deputaţii puterii şi-au dat girul pentru OUG 90/2018 privind unele măsuri pentru operaţionalizarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, în forma Guvernului precum şi pentru OUG 92/2018, act normativ despre care presa, şi nu numai, a vuit că ar putea pune pe butuci DNA-ul şi lăsa marile parchete fără mulţi procurori.

Dezbaterile au fost unele tumultoase iar în cadrul lor Florin Iordache a făcut gesturi obscene. După ce a vorbit la tribuna sălii de plen, unde a ţinut un discurs înflăcărat în care a dat asigurări că PSD va merge mai departe cu planurile sale orice ar zice UE, Iordache le-a arătat degetul mijlociu de la ambele mâini deputaţilor USR.

Ulterior, deputatul USR Stelian Ion a cerut cuvântul pentru a semnala că există un nou regulament al Camerei care prevede sancţiuni pentru asemenea atitudini, relatează Ziare.com.

"Preşedintele secţiei speciale tocmai a proferat gesturi obscene de la această tribună către colegii parlamentari ai României, care nu se reprezintă singuri, care îi reprezintă pe zecile, sutele de mii de români care i-au votat. Acele gesturi obscene nu ni le arătaţi nouă, ci românilor pe care i-aţi tratat cu gaze lacrimogene pe 10 august", a declarat Stelian Ion.

În replică, preşedintele de şedinţă, social-democratul Eugen Nicolicea a declarat că va respecta regulamentul cu stricteţe, însă nu în privinţa gesturilor obscene făcute de Florin Iordache, ci în privinţa luărilor de cuvânt la explicarea votului, care nu i-ar fi permis lui Stelian Ion să ia cuvântul.