Vine Nicolicea? Tudorel Toader: "Nu mă voi mai afla la frâiele ministerului" / Ministrul a revenit cu precizări

Tudorel Toader(Ministrul Justitiei),
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei), (Florin Chirila/Epoch Times)

UPDATE. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a negat, într-o postare pe Facebook, informaţiile apărute în presă privind eventuala sa remaniere.

"Astăzi am avut o întrevedere cu reprezentanţii Sindicatului Grefierilor! Contrar celor afirmate în spaţiul public, nu am făcut declaraţii cu privire la statutul de membru al echipei guvernamentale!", a scris Tudorel Toader.

* * *

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, despre care se tot zvoneşte în presă că ar putea fi remaniat, a transmis un mesaj interpretabil către sindicatul grefierilor, în contextul întâlnirii programate pentru marţi dimineaţă.

"Va trebui să contramandăm întâlnirea pentru că nu mă voi mai afla la frâiele ministerului", a scris Tudorel Toader, potrivit Realitatea Tv.

Ministrul Justiţiei se află în prezent în concediu de odihnă, după o serie de mesaje bizare postate pe Facebook, însă ar urma să se întoarcă miercuri pentru a prezenta rezultatele evaluării în cazul procurorului general Augustin Lazăr.

Merită menţionat că Tudorel Toader a intrat în concediu în plin scandal declanşat de raportul extrem de critic emis de Comisia de la Veneţia privind legile Justiţiei şi Codurile Penale, raport în urma căruia şeful statului i-a cerut demisia din funcţie pe motiv că "şi-a compromis definitiv credibilitatea".

În acelaşi timp, pe surse a fost constant vehiculată informaţia că liderul PSD Liviu Dragnea ar intenţiona să-l schimbe din funcţie pe Toader, pentru că refuză să îşi asume o ordonanţă de urgenţă pe amnistie şi graţiere. Se zvoneşte, de asemenea, că deputatul Eugen Nicolicea - care tocmai a demisionat din fruntea Comisiei juridice - ar fi o opţiune pentru a ocupa portofoliul.