Viktor Orban prezice “societatea musulmană paralelă” datorită imigraţiei

Lovind din nou în eşecul politicii europene de a rezolva criza imigranţilor, premierul ungar consideră că nu s-ar putea realiza o integrare a musulmanilor în Europa, ci mai degrabă o convieţuire cu aceştia, întrucât ei doresc formarea unei societăţi musulmane paralele.
Premierul ungar Viktor Orban.
Premierul ungar Viktor Orban. (Captură Foto)

Premierul ungar Viktor Orban l-a acuzat pe cancelarul german Angela Merkel şi pe eurocraţi de faptul că “distrug” continentul european prin politicile lor de tipul “uşilor deschise” pentru imigranţi, criticând în acelaşi timp afluxul curent de solicitanţi de azil.

Liderul ungar a făcut aceste remarci înaintea unui referendum important privind acceptarea sau respingerea cotelor obligatorii impuse de UE privind redistribuirea imigranţilor.

Într-un discurs controversat, Orban a pus sub semnul întrebării abilitatea musulmanilor de a se integra vreodată în societatea occidentală şi a afirmat, de asemenea, că Bruxelles-ul a fost crud atunci când încurajează imigranţii să îşi părăsească ţările natale şi să se îndrepte spre Europa.

El a susţinut: “Afluxul necontrolat distruge Europa şi nu ajută nici măcar imigranţii. Este mai bine ca toată lumea să stea în propriile lor teritorii.

“Nu suntem aici să rezolvăm problema imigraţiei, ci o problemă istorică. Noi, europenii, ungurii, creştinii, trebuie să descriem atitudinea noastră faţă de imigraţie”, a adăugat premierul ungar.

Orban s-a plasat în repetate rânduri în poziţia de apărător al Europei creştine şi a criticat puternic decizia cancelarului german Angela Merkel de a accepta milioane de imigranţi din Orientul Mijlociu.

Premierul ungar şi-a înnoit marţi atacurile criticând atitudinea liderilor UE şi a afirmat că aceştia nu au făcut suficient pentru a descuraja imigraţia, de exemplu prin îmbunătăţirea vieţii oamenilor care locuiesc în ţările sărace şi zguduite de război.

“Dacă lăsăm ca această idee să guverneze, atunci acest lucru va distruge Europa, precum şi cultura şi sistemul său economic. Şi nu îi vom ajuta nici pe cei care au rămas în propriile lor ţări. Şi cei care rămân vor pierde de asemenea cu această atitudine.

“Nici nu vreau să mă gândesc la integrarea musulmanilor în Europa. Cel mai mult putem spera la o viaţă paşnică unii lângă ceilalţi, ceea ce se numeşte o societate paralelă”.

Orban a atras atenţia asupra faptului că o societate paralelă ar însemna, de asemenea, un sistem legal paralel, adăugând că multe familii de musulmani doresc în secret ca propriile lor legi religioase să fie puse în aplicare în ţările europene.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe