Viktor Orban prelungeşte carantina pe timp nelimitat

Premierul ungar Viktor Orban.
Premierul ungar Viktor Orban. (Getty Images)

Ungaria a prelungit o carantină la nivel naţional pe termen nedefinit pentru a încetini răspândirea virusului Wuhan, a declarat, joi, premierul Viktor Orban, cerând cetăţenilor să respecte ordinea în ciuda sărbătorilor de Paşte.

Ungaria a înregistrat oficial 980 de cazuri confirmate şi 66 de decese, deşi guvernul a recunoscut că numărul real de cazuri este probabil mult mai mare, deoarece ţara se apropie de faza infecţiilor în masă.

Ţara a introdus măsuri de carantină la domiciliu luna trecută. Măsurile expirau în weekendul de Paşte, când maghiarii fac în mod tradiţional vizite în familie, iar bărbaţii pulverizează femeile cu apă sau colonie.

"Acest Paşte va fi diferit de cele pe care le cunoaştem", a spus Orban într-un videoclip înregistrat în biroul său şi postat pe pagina de Facebook. „Restricţiile au fost rezonabile şi de succes, întrucât au încetinit răspândirea epidemiei”.

Guvernul va analiza necesitatea menţinerii carantinei în fiecare săptămână, a spus Orban, adăugând că guvernelor municipale li se va permite să impună restricţii speciale care să asigure protejarea comunităţilor locale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe