Viitorii părinţi, loviţi şi ei de Revoluţia Fiscală

Revoluţia Fiscală le-ar putea aduce viitorilor părinţi indemnizaţii pentru creşterea copiiilor mai mici decât aveau dreptul până acum.
.
. (Photos.com)

Aşa-zisa „Revoluţie fiscală” a coaliţiei la putere va lovi şi în viitorii părinţi. În cazul în care angajatorii nu au mărit salariile brute pentru a compensa efectele trecerii contribuţiilor sociale la angajat, românii nu vor avea doar venituri mai mici, ci şi indemnizaţii de creştere a copilului reduse, arată Digi24.

Astfel, un angajat cu un salariu net de 2.500 de lei ar urma să primească o indemnizaţie pentru creşterea copilului în cuantum de 2.125 de lei. Dacă brutul nu i-a fost însă mărit, angajatul va primi o indemnizaţie redusă cu 351 de lei.

„Clar va avea o indemnizaţie mai mică, dacă a rămas cu acelaşi brut, sper că vom veni cu corecţii în această zonă pentru că nu este un tratament echitabil contribuţie vs indemnizaţie”, a declarat Valentina Saygo, consultant fiscal, pentru sursa citată.

Articolul integral poate fi citit aici

Ulterior apariţiei acestei ştiri, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a admis că există "câteva speţe" în care viitoarele mame ar putea pierde bani la indemnizaţia a copilului în urma Revoluţiei Fiscale şi a susţinut că respectivele "speţe" vor fi rezolvate joi, în şedinta de Guvern, relatează HotNews.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne