Viitorii părinţi, loviţi şi ei de Revoluţia Fiscală

Revoluţia Fiscală le-ar putea aduce viitorilor părinţi indemnizaţii pentru creşterea copiiilor mai mici decât aveau dreptul până acum.
.
. (Photos.com)

Aşa-zisa „Revoluţie fiscală” a coaliţiei la putere va lovi şi în viitorii părinţi. În cazul în care angajatorii nu au mărit salariile brute pentru a compensa efectele trecerii contribuţiilor sociale la angajat, românii nu vor avea doar venituri mai mici, ci şi indemnizaţii de creştere a copilului reduse, arată Digi24.

Astfel, un angajat cu un salariu net de 2.500 de lei ar urma să primească o indemnizaţie pentru creşterea copilului în cuantum de 2.125 de lei. Dacă brutul nu i-a fost însă mărit, angajatul va primi o indemnizaţie redusă cu 351 de lei.

„Clar va avea o indemnizaţie mai mică, dacă a rămas cu acelaşi brut, sper că vom veni cu corecţii în această zonă pentru că nu este un tratament echitabil contribuţie vs indemnizaţie”, a declarat Valentina Saygo, consultant fiscal, pentru sursa citată.

Articolul integral poate fi citit aici

Ulterior apariţiei acestei ştiri, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a admis că există "câteva speţe" în care viitoarele mame ar putea pierde bani la indemnizaţia a copilului în urma Revoluţiei Fiscale şi a susţinut că respectivele "speţe" vor fi rezolvate joi, în şedinta de Guvern, relatează HotNews.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne