Viena: Hotelul de lux Sacher propune camere şi pentru câini

(ATTILA KISBENEDEK / AFP / Getty Images)

Luxosul palat vienez Sacher Hotel, situat în apropierea prestigioasei Staatsoper (Opera de stat), a anunţat că şi-a diversificat serviciile pe care le oferă, adresându-se de această dat în special clienţilor care nu pot călători fără căţeii lor de companie, conform unui anunţ făcut luni de Elisabeth Gürtler, directorul administrativ al acestui hotel, transmite AFP.

Astfel, clienţii care călătoresc însoţiţi de câini vor putea plăti un supliment de 35 de euro pe zi, bani pentru care vor primi o cameră mobilată special, în care pot sta alături de patruped, precum şi un serviciu dedicat câinilor, cu un coşuleţ pentru dormit, un prosop, un castron pentru mâncare şi unul pentru apă.

Recepţia hotelului va pune de asemenea la dispoziţia clienţilor lese şi botniţe pentru câini, precum şi biscuiţi şi alte gustări pentru patrupede.

Întrebată dacă hotelul nu va trebui să-şi ia nişte măsuri de precauţie pentru că un câine poate rupe covoarele, poate roade mobilierul şi ar putea aduce purici în stabiliment, directorul administrativ Elisabeth Gürtler a precizat că eventualele pagube vor fi suportate de stăpâni. 'Noi pornim de la premisa că aceşti câini care aparţin oaspeţilor noştri sunt excelent educaţi', a precizat ea, la rândul său stăpâna unui terrier Jack-Russel pe nume Ella. Desigur însă, în cazurile în care apar pagube, acestea se vor reflecta pe nota de plată a stăpânului, a mai precizat ea.

Toţi stăpânii de câini vor fi obligaţi să-şi ţină patrupedele în lesă în interiorul hotelului, şi nu vor avea voie să-i ducă în alte zone rezervate exclusiv oamenilor, aşa cum este centrul de spa, fitness sau restaurantul stabilimentului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură