VIDEO. Starea naţiei. Vânzătoare curajoasă se luptă cu un hoţ. Bărbaţii din magazin se uită fără să intervină

Foto
Foto (TION.RO)

Nu demult, drama tinerei Alexandra care zadarnic a implorat la 112 să fie scăpătă din mâinile răpitorului ei, arată radiografia unui stat nefuncţional, incapabil să-şi apere cetăţenii. Cum se ajută însă cetăţenii între ei, cum "funcţioneză" empatia? Un film apărut sâmbătă în spaţiul public vine cu imagini greu de digerat...

Camerele de luat vederi ale unui magazin din Timişoara au surprins, sâmbătă, scene aproape neverosimile. Mai mulţi bărbaţi, dar şi o angajată a magazinului stau nepăsători, în timp ce o vânzătoare se luptă cu doi hoţi, relatează Tion.ro.

Din imagini se vede cum femeia încearcă să-i oprească pe cei doi hoţi. Urmează o îmbrânceală, unul dintre cei doi bărbaţi fuge, pe al doilea vânzătoarea reuşeşte să îl culce la pământ. La scenă asistă un bărbat care intervine abia după ce vânzătoarea l-a pus pe hoţ la pământ. Bărbatul se retrage după aceea.

Alţi bărbaţi intră şi ies pe uşa magazinului fără să intervină, iar o altă vânzătoare continuă impasibilă să servească la casă.

Ulterior, în magazin se întoarce concubina hoţului care o ia la bătaie pe vânzătoare, îşi scapă bărbatul şi amândoi ies pe uşă fără ca nimeni să intervină.

Poliţiştii de la Biroul de Investigaţii Criminale al Poliţiei Municipiului Timişoara au reuşit să îi identifice pe ambii bărbaţi care au mers la furat în magazin. Cel de 38 de ani a fost prins şi urmează să fie reţinut pentru 24 de ore. El va fi cercetat penal pentru tâlhărie, iar tânărul de 29 de ani pentru complicitate.

„Astăzi, în jurul orei 14.00, poliţiştii timişeni au fost sesizaţi cu privire la faptul că două persoane necunoscute au pătruns în incinta unei societăţi comerciale de pe strada 16 Decembrie din Timişoara, de unde au sustras mai multe bunuri de uz personal şi dulciuri, trecând de casa de marcat fără a le achita, moment în care o angajată a încercat să-l imobilizeze pe unul dintre bărbaţi, pentru a-l deposeda de bunurile sustrase. În urma investigaţiilor efectuate, la scurt timp, poliţiştii Secţiei 3 Timişoara au identificat şi depistat doi bărbaţi de 38 şi 29 de ani, bănuiţi de comiterea faptei. În prezent, cei doi sunt audiaţi de către poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Timişoara, bărbatul de 38 de ani fiind cercetat pentru tâlhărie, iar cel de 29 de ani pentru complicitate la infracţiunea de tâlhărie”, transmit reprezentanţii IPJ Timiş.