Miting PSD se lasă cu bătaie. Ştefănescu: "PSD e singurul partid românesc" / Protestatarii: "Minţiţi, bandiţilor!"

Miting PSD
Miting PSD (Captura video)

Prezenţi duminică la Braşov, la un miting electoral, liderii social-democraţilor s-au lansat în noi discursuri naţionaliste, pretinzând că PSD este singurul partid românesc.

„Nu uitaţi că PSD este singurul partid românesc, nu e finanţat din străinătate, format din oameni normali, muncitori, nu ca ceilalţi”, a declarat secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, preluat de Hotnews.

La rândul său, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, le-a declarat celor prezenţi că „avem nevoie să înţelegem cine doreşte binele acestei ţări”.

„Este multă minciună în spaţiul public, multă denigrare şi dezinformare. Şi pentru ce? Este o bătălie nu pentru ţara asta. Cei care spun lucrurile în acest fel nu doresc binele acestei ţări”, a spus el. Teodorovici a adăugat că adversarii politici ai PSD denigrează România, spre deosebire de alte ţări ale UE, cum ar fi Cehia sau Polonia, unde acest lucru nu se întâmplă chiar dacă sunt dispute politice.

„Sunt hashtag insist. Voi insista cât voi trăi ca această ţară să fie acolo unde vrem cu toţii”, a spus el.

Nu toţi cei prezenţi la miting au fost însă de acord cu spusele social-democraţilor.

"Hoţule, hoţule!", "PSD, ciuma roşie!", "Bandiţilor, ce căutaţi în Braşov", au scandat unii protestatari veniţi la locul mitingului PSD.

„Minţiţi, bandiţilor, cu Dragnea în frunte! Credeţi că mă încântaţi pe mine cu o sută de lei în plus la pensie? (...)Preţurile au crescut, de trei ori le-aţi scumpit, nu mai pot să iau nimic. Ne-am săturat de minciuni. Să iasă lumea în stradă”, a declarat o femeie în vârstă.

Potrivit aktual24., mitingul a durat doar 15 minute, pesediştii plecând rapid după ce au început să se adune tot mai mulţi protestatari.

La eveniment au fost prezenţi şi jandarmi care i-au legitimat pe protestatarii anti-PSD. Mai mult, conform sursei citate, pesediştii s-au folosit şi de persoane dubioase, cu aspect de interlopi, pentru a-i intimida pe protestatari.

Mai exact, un bărbat a început să strige lozinci anti-PSD la adresa celor care au venit să asculte discursurile liderilor social-democraţi iar un susţinător al PSD a intrat în conflict cu protestatarul, sărind să-l lovească. De aici până la bătaie nu a mai fost decât un pas.

Au intervenit imediat jandarmii, care l-au dus la dubă pe protestatar. La rândul lor, alte persoane care nu erau de acord cu manifestaţia PSD au venit să îi certe pe jandarmi pentru că l-au reţinut pe bărbat. Jandarmeria nu a explicat de ce l-au ridicat doar pe protestatarul anti-PSD nu şi pe cel care a intrat în conflict cu el.

Ulterior, Adrian Stoian, de la Brigada Mobilă a Jandarmeriei Braşov, a explicat că oamenii legii au intervenit să-i despartă pe cei doi, fără ca, pe moment, să fie clar care a fost rolul fiecăruia. Apoi, din consultarea înregistrărilor video, s-a constatat că pe bărbatul cu vestă galbenă, pe care jandarmii l-au condus la dubă "pentru identificare şi pentru o oferi mai multe informaţii", a fost victimă, arată Realitatea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne