VIDEO. Cum s-a votat într-o comună "sub dictatură pesedistă". S-a lăsat cu plângere penală!

Votare in comuna Racsa
Votare in comuna Racsa (Captura video)

Preşedintele PNL Satu Mare, Adrian Albu, anunţă că a depus plângere penală împotriva unor persoane care, pe un fief PSD, au intrat împreună cu alegătorii în secţiile de vot.

Liberalul prezintă, de altfel, o înregistrare video, în care se vede cum un cuplu din comunca Racşa a fost aşteptat în drum de un bărbat care i-a condus la secţie unde a intrat în cabină cu unul dintre ei. Interesant este ca niciunul dintre membrii comisiei de votare nu a intervenit să oprească acest lucru.

Acest caz n-ar fi singular, susţine liberalul, potrivit căruia zeci de persoane au fost "plantate" în faţa secţiei de vot.

"Imagini înregistrate ieri în comuna Racşa, judeţul Satu Mare, aflată de 19 ani sub dictatură pesedistă. Acestea vorbesc de la sine, zeci de persoane "plantate" în faţa secţiei pe toată durata zilei, unii având rol de "paznici" alţii mai îndrăzneţi intrând chiar cu alegătorii în secţie sau chiar în cabina de vot.

Am urmat procedurile legale şi am depus plângere penală împotriva persoanelor implicate în această mascaradă electorală, ceva ce nu credeam că mai este posibil în România secolului XXI.

Le mulţumesc Poliţiei Române pentru profesionalism şi promptitudine", scrie liberalul, într-o postare pe Facebook.

Comuna Racşa este condusă de primarul PSD Toma Betea, aflat la al cincilea mandat de primar. Betea a avut două mandate în comuna Oraşu Nou şi două în comuna Racşa, după ce aceasta s-a separat de Oraşu Nou.

Conform Cotidianul, Toma şi-a început cariera politică în PNŢCD, dar a trecut în PSD după marea racolare politică declanşată de fostul ministru Octav Cozmâncă în timpul guvernării Năstase.

"Toma a devenit cunoscut la nivel naţional în anul 2009 când a organizat o nuntă cu 4000 de invitaţi fiicei sale Maria, naş principal fiind preşedintele de atunci al PSD, Mircea Geoană. După ce Geoană şi-a pierdut funcţiile de preşedinte al PSD şi de preşedinte al Senatului, Toma s-a lepădat de acesta şi a devenit un apropiat al secretarului general Liviu Dragnea, actualul preşedinte al PSD, care l-a promovat în funcţia de secretar executiv al Organizaţiei judeţene Satu Mare a PSD, funcţie în care a devenit numărul 2 în această organizaţie.

Conform liderilor locali ai PDL şi PNL, în cursul ultimelor două mandate de primar, Toma şi-a angajat întreaga familie la primărie. (...) Primarul Toma a asigurat şi alte beneficii substanţiale familiei sale. Primăria comunei Racşa a încheiat în ultimii şase ani mai multe contracte de prestări servicii, pentru deszăpezire şi pentru întreţinere peisagistică, cu firma ginerelui său", arată sursa citată.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne