VIDEO. Cadre medicale, scoase de director în faţa spitalului, să se închine la moaşte

foto
foto

Zeci de cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte au ieşit din spital purtând echipamentul medical din dotare - papuci, halate, măşti, mănuşi -, pentru a asista la trecerea unor moaşte prin faţa unităţii spitaliceşti, relatează Columna TV. Alături de ei a fost, aşa cum reiese din imagini, şi un preot.

foto
foto

Conform sursei citate, nu doar că medicii au ieşit în echipamentele cu care lucrează în spital dar, mai mult, numărul mare al participanţilor la procesiune a făcut imposibilă păstrarea distanţei corespunzătoare între oameni.

Cum de au ieşit medicii şi asistenţii/asistentele în faţa spitalului? Nu, nu pe toţi i-a lovit spontan dorinţa de a asista la trecerea moaştelor ci, potrivit unui print screen al unei conversaţii de pe un grup intern al spitalului intrat în posesia Columna TV, managerul spitalului, Claudiu Dumitrescu le-a cerut să facă asta, cadrele medicale având obligaţia de a veni cu echipamentul medical. Fiecare secţie a trebuit să aibă măcar câte doi participanţi.

foto
foto (Columnatv.ro)

"După consumarea momentului religios din faţa spitalului, cadrele medicale au revenit în saloane cu echipamentul “sterilizat” afară. În ciuda faptului că au fost încălcate mai multe reglementări în vigoare, având în vedere starea de urgenţă, Instituţia Prefectului Dâmboviţa ne-a comunicat că Inspectoratul Judeţean de Poliţie Dâmboviţa nu a aplicat nicio sancţiune în cazul de faţă.

Se cuvine să precizăm totodată că organizatorul procesiunii, Arhiepiscopia Târgoviştei, a transmis prin comunicatul de presă referitor la această manifestare un îndemn către toţi cetăţenii să privească de la ferestre, de la balcoane sau de acolo unde se află trecerea maşinii cu sfintele moaşte. Îndemnul nu era valabil şi pentru medici? Ei de ce au fost scoşi din Linia I, din saloanele cu bolnavi, în stradă?" scrie Columna TV.

Redacţia Epoch Times a încercat să ia legătura cu managerul spitalului, fără succes. Vom reveni cu poziţia dânsului dacă ne-o va transmite.

Vă invităm să urmăriţi şi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură