Victorie superbă a Mihaelei Buzărnescu la Birmingham. Trece de Svitolina

Românca Mihaela Buzărnescu o învinge din nou pe Elina Svitolina şi se califică în semifinalele turneului britanc de la Birmingham.
Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu.
Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu. (Getty Images)

Mihaela Buzărnescu (30 ani, 30 WTA) a trecut de ucraineanca Elina Svitolina (23 ani, 5 WTA) cu scorul de 6-3, 6-2 la turneul de la Birmingham, dotat cu premii în valoare de 846.000 dolari. Partida a durat o oră şi 12 minute

După ce a învins-o cu 6-3, 7-5 în turul al treilea la turneul de Mare Şlam de la Roland Garros, românca a reuşit să o învingă din nou pe Elina Svitolina la acest turneu pe iarbă, jocurile acumulate aici fiind un bun antrenament şi pentru turneul de Mare Şlam de la Wimbledon, care se apropie.

Mihaela a reuşit 3 aşi, faţă de 2 ai ucrainencei - care a făcut şi 4 duble greşeli -, nu şi-a pierdut niciodată serviciul, salvând trei mingi de break.

Buzărnescu primeşte un premiu financiar de 46.345 dolari şi 185 de puncte.

În semifinale, Mihaela Buzărnescu o va întâlni pe campioana de anul trecut, cehoaica Petra Kvitova, în faţa căreia a pierdut în finala de la Praga. Kvitova a dispus de germanca Julia Goerges cu 6-1, 6-4.

În cealaltă semifinală, cehoaica Barbora Strycova, care a profitat de abandonul ucrainencei Leşia Ţurenko, la scorul de 7-5, 3-0, se va confrunta cu slovaca Magdalena Rybarikova, care a trecut de slovena Dalila Jakupovic, cu 6-2, 6-4.