Victorie preţioasă a Simonei Halep în faţa Camilei Giorgi. Simona va juca cu Pennetta în optimi

Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (KARIM JAAFAR / AFP / Getty Images)

Simona Halep (locul 3 WTA) a învins-o pe jucătoarea italiană Camila Giorgi (locul 37 WTA) cu scorul de 6-4, 7-5 la turneul Premier Mandatory de la Miami, calificându-se în optimile turneului. Meciul a fost echilibrat, însă românca s-a impus în două seturi.

În momentele în care Simona a simţit că nu deţine controlul jocului, aceasta a apelat la antrenorul Victor Ioniţă şi apoi românca a preluat iniţiativa câştigând partida.

După obţinerea victoriei în întâlnirea cu Giorgi, Simona are 12 meciuri consecutive câştigate, fără înfrângere. În 2015, Halep a jucat 24 de meciuri (inclusiv cele două din FedCup) şi a pierdut numai două.

În următoarea întâlnire, Simona se va confrunta Flavia Pennetta din Italia, în vârstă de 33 de ani (locul 28 WTA), care a învins-o în două seturi, cu scorul de 7-6, 7-6 pe Victoria Azarenka din Belarus, în 2 ore şi 10 minute.

Halep şi Pennetta s-au mai întâlnit de trei ori şi de fiecare dată s-a impus sportiva italiană. Ultimul lor meci a fost în 2013 la US Open, în faza optimilor de finală, iar scorul a fost de 6-2, 7-6 (3) pentru italiancă.

Calificarea în optimile de finală este recompensată cu un premiu de 59.185 de dolari şi 120 de puncte WTA.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.