Victoria Străzii: Saga OUG 13 a ajuns la final

Ordonanţa de urgenţă nr. 13, care mutila Codurile penale în favoarea infractorilor, a ajuns la coşul de gunoi al istoriei, graţie eforturilor tuturor celor care au protestat, zile în şir, în faţa Guvernului.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Legea de respingerea a OUG 13 şi legea de aprobarea a OUG 14, care abroga ordonanţa precedentă, au fost promulgate de preşedintele Klaus Iohannis, reiese dintr-un comunicat de presă remis vineri de Administraţia Prezidenţială.

"Ordonanţa nr. 13, nefericita Ordonanţă 13 din 2017, a fost abrogată, măsurile ameninţătoare la adresa luptei anticorupţie au fost retrase şi sabia lui Damocles pare a fi fost, pentru moment, îndepărtată", declara, cu o zi în urmă, şeful statului la bilanţul DNA pe 2016.

Reamintim că cele două legi promulgate astăzi de Iohannis pot fi considerate o victorie a protestatarilor care, zile în şir, au continuat să iasă în stradă să apere statul de drept, chiar dacă a fost ger, viscol sau ploaie.

După ce, iniţial, Guvernul a refuzat să cedeze, susţinând că OUG 13 este ceva necesar, iar ulterior, odată ordonanţa abrogată, parlamentarii au făcut ping-pong cu 13-14, finalmente, la presiunea Străzii, aleşii au luat decizia corectă şi au îngropat definitiv actul normativ ce legaliza hoţia "gulerelor albe."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne