Victor Ponta: Programul economic al USL este de genul "A treia cale" din Marea Britanie

Victor Ponta.
Victor Ponta. (www.psd.ro)

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat marţi, că programul economic al USL este de genul "A treia cale" din Marea Britanie, unde de 15 ani se dezbate dacă este "mai mult liberal sau social".

"Programul nostru al USL pe economie e de genul "A treia cale" din Marea Britanie, programul aplicat de Tony Blair în Marea Britanie şi acolo de 15 ani se dezbate dacă e mai mult liberal sau social, unii văd mai mult pe parte liberală, alţii văd mai mult pe parte socială. Nu cred că putem noi să rezolvăm această problemă. Putem să spunem că avem un program foarte pragmatic, foarte realist şi care o să fie foarte eficient în practică. Iar după aceea o să vedem dacă este mai mult social sau liberal, asta este o discuţie deja secundară", a afirmat Ponta, întrebat despre afirmaţiile liderului PNL, Crin Antonescu, potrivit cărora programul economic pe care USL îl propune electoratului este unul cu idei "mai degrabă liberale" din punct de vedere strict economic.

Programul economic pe care Uniunea Social Liberală (USL) îl propune electoratului este unul cu idei "mai degrabă liberale" din punct de vedere strict economic, urmând ca partea de componentă socială a programului Uniunii, care nu a fost încă prezentată, să poarte o amprentă mai puternică de stânga, a declarat marţi preşedintele PNL, Crin Antonescu, la Radio România Actualităţi.

"Din punct de vedere strict economic, în programul USL sunt idei mai degrabă liberale, în sensul în care fiscalitatea e scăzută, e mai scăzută decât actualmente, în sensul că 16% rămâne cel mai ridicat prag de impozitare, survenind două praguri mai scăzute, 12 şi 10. Este mai degrabă liberal, deoarece în materie de proprietate, antrepriză, stimulare a jocului economic şi a mediului privat, prin scăderea CAS printr-o serie de deductibilităţi, printr-o serie de scutiri pentru angajatori, guvernul vine cu politici stimulatoare", a detaliat Crin Antonescu.

Potrivit acestuia, PNL nu le-a impus aceste lucruri celor de la PSD, ci "social-democraţii au înţeles că în materie de economie, economia privată românească trebuie stimulată şi nu poţi stimula o economie privată cu măsuri de stânga, ci doar cu măsuri de dreapta".

Liderul liberalilor spune însă că PSD va avea o contribuţie mai mare în programele sociale, care nu au fost încă prezentate, adăugând că PNL va susţine aceste idei de stânga.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne