Victor Ciorbea, boier. Zeci de mii de euro pe mâncare şi cafele, la evenimente "de importanţă majoră"

Peste 89.000 de euro va cheltui Victor Ciorbea pe o serie de 4 evenimente publice care coincid cu evenimentul aniversar "20 de ani de la înfiinţarea instituţiei Avocatului Poporului". Şi pentru ca "România" să se prezinte bine, doar pe mâncarea invitaţilor se va da 47.000 de euro.
Victor Ciorbea
Victor Ciorbea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Mâncare de 47.000 de euro, cafea de alte 6.300 de euro, 4000 de euro pentru transportul invitaţilor, cam acestea sunt sumele pe care Ciorbea e dispus să le plătească pentru o serie de evenimente ce vor marca 20 de ani a instituţiei Avocatului Poporului. În total, nota de plată pentru evenimente se va ridica la 89.177 de euro, bani veniţi de la bugetul naţional, relatează Adevărul.

"Potrivit anunţului publicat pe site-ul instituţiei, în perioada 20-23 septembrie Avocatul Poporului va organiza, la Bucureşti, întrunirea Consiliului de administraţie a Institutului European al Ombudsmanului, a Adunării Generale a Institutului European al Ombudsmanului, evenimentul aniversar „20 de ani de la înfiinţarea instituţiei Avocatului Poporului”, precum şi Conferinţa internaţională privind drepturile omului. Pentru toate cele patru evenimente, Guvernul, condus la aceea vreme de Sorin Grindeanu, a adoptat la 31 mai o hotărâre prin care pune la dispoziţia lui Ciorbea nu mai puţin de 376.300 de lei, echivalentul a peste 83.000 de euro. Restul de până la 401.300, nota finală de plată, va fi acoperit tot din bugetul public. Mai exact, Avocatul Poporului va primi restul de bani necesari pentru evenimentele din toamnă, 25.000 de lei, puţin peste 5.500 de euro, în baza unei Hotărâri de Guvern din 2006 privind drepturile pe care le au membrii instituţiilor publice când sunt delegaţi să-şi desfăşoare activitatea de serviciu în alte localităţi", arată sursa citată.

Tot conform caietului de sarcini, evenimentele organizate în toamnă la Bucureşti sunt de „o importanţă majoră”, căci vin să întărească scopul cu care a fost înfiinţată instituţia Avocatului Poporului: apărarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti.

"Aceste evenimente, de o importanţă majoră, sunt menite să întărească poziţia instituţiei Avocatului Poporului în plan internaţional şi să genereze un amplu schimb de experienţă, benefic întăririi scopului pentru care a fost înfiinţat Avocatul Poporului: apărarea drepturilor şi libertăţilor persoanelor fizice în raport cu instituţiile şi autorităţile publice", se arată în caietul de sarcini ce însoţeşte achiziţia publică demarată de instituţie.

Şi cum toamna vine cu paşi repezi, Avocatul Poporului a demarat deja o procedură de achiziţie publică prin care să se atribuie contractul de aproape 90.000 de euro unei firme care să asigure organizarea şi mediatizarea lor.

Pe lângă mâncare de 47.000 de euro şi cafea de alte 6.300, invitaţii vor beneficia şi de alte facilităţi. Astfel, acestora li se vor pregăti mai multe vizite la obiectivele turistice din Bucureşti, pentru care se vor cheltui aproape 2.000 de euro.

"Pe lângă asta, toţi participanţii vor primi şi cadouri, obiecte de artizanat cu specific românesc, pentru care Avocatul Poporului va „scoate din buzunar” peste 3.800 de euro", mai arată Adevărul.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne