Victor Chirilă: Partidele proeuropene trebuie să propună un singur candidat care să-l detroneze pe „impostorul” Igor Dodon în alegeri

Victor Chirilă, Director Executiv, Foreign Policy Association, Chişinau
Victor Chirilă, Director Executiv, Foreign Policy Association, Chişinau (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Expertul în probleme de politică externă Victor Chirilă susţine că alegerile prezidenţiale din toamnă vor fi cruciale pentru R. Moldova, iar partidele proeuropene de la Chişinău ar trebui să se unească pentru a propune un candidat unic care să-l detroneze pe „impostorul” Igor Dodon „şi gaşca lui coruptă finanţată şi manipulată din exterior”.

Într-un apel adresat partidelor proeuropene postat pe pagina sa de Facebook expertul notează că „aceste alegeri fie vă vor legitima pentru următorii ani, fie vă vor trimite, pe mulţi dintre voi, la tomberonul liderilor rataţi.

Aveţi o singură opţiune pentru a rămâne credibili în ochii societăţii: să vă uniţi pentru a câştiga alegerile din toamnă… Cel mai bun, credibil şi reprezentativ dintre voi ar trebui să fie vârful de lance la viitoarele alegeri. Lăsaţi egoismul la o parte, gândiţi strategic, ca oameni de stat”, a concluzionat Victor Chirilă.

PSRM a anunţat deja că vor sprijini candidatura lui Igor Dodon pentru alegerile prezidenţiale. Preşedintele Partidului Unităţii Naţionale, Octavian Ticu, a declarat că va candida la funcţia de preşedinte, liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, nu a exclus acest lucru, iar Platforma DA a anunţat că optează pentru o persoană „apolitică” pentru a o sprijini la funcţia de şef de stat.