Victor Chirilă, apel către SIS: ”Dacă demonstrează fraudele, Curtea Constituţională poate invalida alegerile”

Directorul executiv al APE, Victor Chirilă, cere SIS să investigheze cazul alegătorilor din regiunea transnsitreană care au fost aduşi forţat şi plătiţi să voteze pentru un anumit candidat, ceea ce înseamnă atentat la democraţia R.Moldova.
Victor Chirilă, Director Executiv, Foreign Policy Association, Chişinau
Victor Chirilă, Director Executiv, Foreign Policy Association, Chişinau (Eugen Horoiu/Epoch Times)

"Cred că SIS trebuie să tragă anumite concluzii. Aici cineva din exterior manipulează oamenii şi a influenţat decizii importante, inclusiv rezultatul votului. Maia Sandu şi Andrei Năstase nu vor putea demonstra acest lucru, doar SIS. Fac un apel către SIS să îşi facă meseria şi să investigheze acest caz, pentru a evita situaţii mult mai grave la alegerile parlamentare din 2018”, a susţinut Chirilă în cadrul emisiunii Alb&Negru de la Unimedia.

Victor Chirilă susţine că aceste informaţii de la SIS ar fi suficiente pentru o decizie a Curţii Constituţionale de invalidare a alegerilor. ”Dacă SIS demonstrează că oamenii au fost aduşi forţat, colectiv, au fost plătiţi nu neapărat de Dodon, dar de anumite forţe din regiunea transnistreană care au avut interesul ca Maia Sandu să nu câştige, ar fi de ajuns acest lucru ca CC să spună că alegerile nu sunt legale", a explicat directorul APE.

În opinia sa, ce s-a întâmplat cu alegătorii din regiunea transnistreană aduşi forţat la vot este un atentat la democraţia R. Moldova.

"Cineva i-a forţat, le-a ordonat să se urce în autobuz, plătit ca să voteze pentru o anumită persoană. Cred că SIS are capacităţile necesare să demonstreze acest lucru. Să vină şi să spună ce s-a întâmplat pentru a evita o imixtiune din exterior în viitor. S-ar putea să se întâmple şi mai grav la alegerile din 2018. Este vorba despre democraţia noastră, pe care ne-o decide altcineva prin imixtiune externă", a concluzionat Victor Chirilă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe