Victimă a represiunii: Efectiv barbară intervenţia Jandarmeriei. Dacă dosarul e îngropat, mergem la Haga!

Intervenţia Jandarmeriei de la mitingul Diasporei a fost "efectiv barbară", au tras cu gaze, cu tunurile cu apă, au intrat cu capii peste oameni, şi-a exprimat revolta o victimă a represiunii, care are de gând să meargă până la Haga cu dosarul dacă este nevoie, astfel încât vinovaţii să plătească pentru abuzurile lor.
Jandarmi la protest
Jandarmi la protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Venită la Parchetul Militar să depună plângere penală după represiunea Jandarmeriei din 10 august, Eugenia Dăndărilă, o protestatară în vârstă de 65 ani, a anunţat că dacă dosarul va fi îngropat de justiţia română, va merge la Curtea Internaţională de Justiţie de la Haga.

"Sunt foarte revoltată deoarece noi protestam paşnic şi ne-am trezit cu gaze lacrimogene, cu piper, cu caii peste noi. Au dat cu gaze lacrimogene din toate părţile. Unii veneau din stânga peste noi, noi ne duceam peste ei, că dădeau la 10-15 minute cu gaze, nu mai spun cu piper, că începusem să strănutăm. Oameni care începuseră să leşine. Am chemat în continuu ambulanţa. La un moment dat au venit peste noi, la oamenii aşezaţi pe iarbă (lângă muzeul Antipa), aşezaţi cu copii mici, au venit jandarmii călare, încât s-au speriat, au intrat în panică. Noi am început să strigăm să plece, să ne lase în pace că noi nu am deranjat cu nimic. Nu e prima dată când mergem, am venit de atâtea ori la protest, eu vreau să spun că aproape în fiecare zi am ajuns la protest din data de 5 ianuarie. La ora 23 când s-a început asaltul, au venit spre noi cu gaze lacrimogene, unul chiar avea şi puşcă. Trăgeau cu gaze lacrimogene, cu tunurile cu apă şi în momentul în care ne-am îndreptat spre Kiseleff, la un moment dat unii au luat-o pe alte străzi, au mâncat bătaie", a declarat Eugenia Dăndărilă.

Întrebată cum i s-a părut intervenţia jandarmilor de la mitingul Diasporei, protestatara a replicat: "Barbară. Efectiv barbară. Nu pot să-mi explic".

"Dacă ei susţin că noi am fost cei care am vrut să atacăm Guvernul, de ce nu ne-au înconjurat pe ăia care făceau ce făceau. Că au zis că am tras de garduri... Şi cu gardurile să vă lămuresc o chestie, au venit atâţia oameni că nu mai aveai loc în spate spre străzile dinspre Antipa şi oamenii voiau să avanseze în faţă şi jandarmii stăteau şi ţineau gardul şi normal că oamenii erau împinşi şi gardurile au început să se clatine. Şi ei au zis că noi am tras de garduri ca să intrăm la Guvern. E o prostie. Nu e prima oară când noi protestăm. Niciodată nu ne-a dat prin cap să intrăm la Guvern. Oare de ce să intrăm? Noi care cerem democraţie, noi care trebuie să o respectăm, tocmai noi să intrăm la Guvern? Părerea mea este... Eu deja am recunoscut trei aşa-zişi revoluţionari. (...) Da, am (speranţă că se va întâmpla ceva în România). Atâta timp cât noi vom fi în stradă vom avea speranţa. Dacă se va întâmpla (ceva cu dosarul), bine. Dacă nu, vom merge la Haga. Eu sunt unul din cei care am fost ca să redeschidem dosarul Revoluţiei la Strasbourg şi am reuşit. Sperăm şi aici. Aici sperăm mult mai repede să se rezolve că avem destule filmări şi mărturii. Dacă nu, mergem la Haga", a precizat Eugenia Dăndărilă.

Reamintim că jandarmii au intervenit în forţă împotriva mulţimii care participa la mitingul Diasporei, lăsând în urmă sute de victime.

Imaginile cu intervenţia brutală au făcut înconjurul internetului şi presei: nori de gaze, grenade lacrimogene, cartuşe cu piper, oameni alergând înnebuniţi, femei înlăcrimate şi vomitând, ambulanţe pline, tineri loviţi cu bastoane şi picioare în cap.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne