Viceprimarul Clujului, trimis în judecată pentru corupţie

Unul dintre oamenii de bază ai UDMR, viceprimarul Clujului, Anna Horvath, va merge în faţa instanţei în dosarul în care este acuzată de trafic de influenţă şi spălare de bani.
Justiţia
Justiţia (Shutterstock)

Viceprimarul municipiului Cluj Napoca, Anna Horvath, a fost trimisă în judecată în dosarul în care este acuzată de trafic de influenţă şi spălare a banilor, se arată într-un comunicat remis marţi de agenţia anticorupţie.

Anna Horvath se află în prezent sub control judiciar, măsură ce prevede respectarea unor obligaţii, între care aceea de a nu desfăşura activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta, respectiv activitatea de viceprimar, de a nu depăşi limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă şi de a nu comunica direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate de procurori.

În acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi omul de afaceri Zsolt Fodor, acuzat la rândul său de cumpărare de influenţă şi spălare a banilor.

În cauză, procurorii DNA au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra unui imobil ce aparţine inculpatei Horvath Anna.

Având în vedere că Horvath Anna este şi avocat, competenţa de judecare revine Curţii de Apel Cluj, instanţă la care a fost trimis dosarul cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Dosarul, în viziunea DNA

"În perioada februarie – mai 2016, inculpata Horvath Anna, în calitate de viceprimar al municipiului Cluj Napoca, şi-a folosit influenţa pe lângă funcţionari publici din cadrul Primăriei pentru urgentarea avizării unor proiecte imobiliare în care inculpatul Fodor Zsolt avea interese economice.

Derularea acestor proiecte imobiliare presupunea obţinerea în prealabil a mai multor documente: eliberarea unor certificate de urbanism, confirmarea avizelor de oportunitate, concesionarea unei suprafeţe de teren, eliberarea autorizaţiilor de construire etc.

La data de 13 mai 2016, pentru demersurile pe care le-a făcut pe lângă funcţionari cu atribuţii în domeniul urbanismului şi autorizării lucrărilor de construcţii, inculpata Horvath Anna i-a pretins omului de afaceri procurarea şi remiterea unui număr de 60 de abonamente (având o valoare totală de circa 20.000 lei) la două festivaluri de muzică, pe care să le ofere ulterior ca stimulent voluntarilor care o sprijineau în cadrul campaniei electorale la alegerile locale.

Cele două persoane au convenit să disimuleze remiterea abonamentelor sub forma unui contract de sponsorizare, încheiat între o societate administrată de inculpatul Fodor Zsolt şi o firmă "agreată" de inculpata Horvath Anna."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne