Viceprimarul Capitalei, chemat la audieri după ce a recunoscut că a minţit în dosarul "10 august"

Procurorii s-au sesizat după declaraţiile viceprimarului Capitalei Aurelian Bădulescu, privind dosarul "10 august" şi l-au chemat la parchet pentru noi audieri.
Aurelian Bădulescu
Aurelian Bădulescu (Captură Video)

Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu a anunţat, joi, că a fost chemat luni la Parchet, după ce a admis că a minţit la audierile din dosarul privind violenţele din 10 august.

"Am fost chemat luni la Parchet. Eu nu pot să fac comentarii, pentru că ar fi unele subiective. Rămâne ca ancheta să stabilească cine este, dacă este, dacă se face vinovată Jandarmeria sau nu", a declarat Aurelian Bădulescu, citat de Digi24.

Întrebat dacă a existat un ordin ca jandarmii să intervină brutal asupra manifestanţilor, viceprimarul a răspuns: "Nu pot să confirm acest lucru în acest moment".

Reamintim că Bădulescu a susţinut miercuri seară, atât la România TV, cât şi la Realitatea TV, că i-a minţit pe procurori atunci când a fost audiat pe tema protestul din 10 august, manifestaţie soldată cu sute de victime în urma intervenţiei în forţă a Jandarmeriei.

De ce a recurs la un astfel de gest? Pentru "Partid", susţine Bădulescu, într-un moment în care Comitetul Executiv al PSD Bucureşti a decis să-i retragă sprijinul politic.

Vă prezentăm mai jos discuţiile purtate de viceprimar cu realizatorii celor două posturi TV, citate de Hotnews.ro.

Intervenţia de la România TV

Bădulescu: E posibil ca în România 2019 că îţi faci un coleg trompetă să fii dat afară şi să nu conteze cât ai muncit, cât ai luptat cu opoziţia, câte proiecte ai votat, cât ai stat pe străzi, cât le-ai ţinut c.. când venea hashtagul peste ei, câte documente ai semnat ca să nu-i laşi în Piaţă? Şi eşti audiat la Parchet şi de ce a trebuit să mint la Parchet, asta nu se întreabă?

Realizator: Aţi minţit la Parchet?

Bădulescu: Da, asta nu întreabă? Am spus că după 30 ianuarie e momentul când lumea va şti adevărul. Asta este frica lor.

Realizator: Cum să spuneţi că aţi minţit la Parchet?

Bădulescu: Da, domn'e, recunosc că am minţit la Parchet şi mă pun la dispoziţia organelor de urmărire penală cu fapte şi declaraţii pentru data de 10 august 2018. Poftim. Am spus-o public.

Realizator: Ce aţi minţit?

Bădulescu: O să declar la Parchet.

Realizator: De ce aţi minţit?

Bădulescu: Că sunt un mincinos şi, ca să apăr un partid care acum mă exclude... de aia. Ca să-l apăr pe Codrin Ştefănescu, ca să apăr democraţia, ca să fie bine.

Intervenţia de la Realitatea TV

"Am avut o altă atitudine decât cea care ar fi trebuit atunci când am declarat în faţa organelor de urmărire penală ce m-au întrebat referitor la evenimentele din 10 august şi am spus asta în contextul în care am vrut să subliniez faptul că am făcut tot ce mi-a stat în putere ca să trag cu acest partid. Mi-a fost greu să ajung până aici, nu am crezut niciodată că dacă-i spui lui Codrin Ştefănescu trompetă şi munceşti atâţia ani în partidul ăsta eşti dat ca o măsea afară", a declarat Bădulescu.

Întrebat dacă va merge la Parchet să-şi schimbe declaraţia, viceprimarul a replicat: "Nu, o să mă cheme Parchetul şi o să zică: 'Domnu' Bădulescu, ai spus că ai minţit'. Da, domnule. 'Ia pixul şi hârtia şi hai să vedem ce trebuie să îndreptăm aicea'".

Bădulescu a susţinut că i s-a cerut de la partid, în schimbul unor "foloase materiale", să folosească "toate armele împotriva Gabrielei Firea". "Mă c... pe funcţiile voastre de bolşevici", a spus Bădulescu că a fost răspunsul său.