Vicepreşedintele venezuelean susţine că Chavez este "foarte optimist" în legătură cu recuperarea sa

Preşedintele venezuelean,  Hugo Chavez.
Preşedintele venezuelean, Hugo Chavez. (LEO RAMIREZ / AFP / Getty Images)

Hugo Chavez este optimist cu privire la recuperarea sa după o operaţie oncologică şi încrezător în echipa sa de medici, a declarat marţi vice-preşedintele Venezuelei, în ultimul mesaj pe care liderul venezuelean l-a transmis din Cuba, potrivit unui raport Reuters.

"Ne-a spus plin de energie: 'Sunt foarte optimist, am încredere completă în tratamentele pe care le primesc, voi învinge boala din nou. Îmi pun încrederea în Hristos şi în viaţă'", a declarat vice-preşedintele Nicolas Maduro că i-a fi spus Chavez cu ocazia unei vizite recente pe care i-a făcut-o.

Liderul socialist al membrului OPEC din America de Sud nu a mai fost văzut sau auzit de public din 11 decembrie, când a suferit o intervenţie chirurgicală în Havana. Aceasta a fost a patra sa operaţie oncologică de când o tumoră în zona pelviană a fost detectată pentru prima oară, în iunie 2011.

Liderii opoziţiei spun că dacă Chavez, în vârstă de 58 de ani, poate vorbi cu miniştrii, atunci el ar trebui să se adrese naţiunii şi să spună venezuelenilor cum se simte.

În ciuda complicaţiilor, inclusiv o infecţie pulmonară postoperatorie, oficialii au fost optimişti cu privire la starea lui Chavez în ultimele două săptămâni, sugerând că repercusiunile operaţiei au trecut şi că va veni acasă în curând.

Ei recunosc că sănătatea lui Chavez rămâne delicată şi mulţi venezueleni cred că regimul său activ s-a încheiat, o eventuală întoarcere acasă vizând înlesnirea unei tranziţii a puterii.

Maduro, în vârstă de 50 de ani, este succesorul preferat de Chavez. Maduro l-a vizitat pe Chavez în Cuba înainte de un summit din Chile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe