Vicepreşedintele Senatului, Mihai Goţiu, ameninţat cu moartea. USR-istul s-a adresat poliţiei

Senatorul USR Mihai Goţiu acuză că a fost ameninţat cu moartea pe Facebook, lucru inacceptabil într-un stat de drept, şi cere Poliţiei să-şi facă datoria.
Mihai Gotiu
Mihai Gotiu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Mihai Goţiu, senator USR şi vicepreşedinte al Senatului, a depus, vineri, la Secţia 5 de poliţie din Cluj-Napoca, o plângere penală, acuzând că a primit ameninţări cu moartea pe Facebook.

"Am depus plângere penală pentru ameninţări cu moartea. Am primit o ameninţare în urmă cu o săptămână, înainte de protestele de la Cluj, pe Facebook, de la un profil cu numele Stanciu Aurel, dar bănuiesc că este un profil fals, cu o poză cu un cuţit însângerat şi cu mesaje că o să vină şi o să-mi înfigă cuţitul pe la spate când nu sunt atent", a declarat Mihai Goţiu, citat de Agerpres, la ieşirea din secţia de poliţie.

În mesajul ce face obiectul plângerii penale, autorul l-a numit "securist" pe senatorul USR şi a scris că îl va ucide "cu sânge rece", solicitându-i "să nu se mai bage în seamă", "să nu manipuleze" şi "să nu mai scoată în stradă" lumea.

Potrivit lui Goţiu, acelaşi tip de mesaj a fost primit şi de alte persoane care voiau să participe la proteste.

"Căutând, de pe acelaşi profil am văzut că, în acest an, a primit asemenea ameninţări şi ar fi fost vizat şi fostul şef de la BCCO Alba, Traian Berbeceanu. Aştept ca instituţiile statului să-şi facă datoria, să-l găsească pe cel care a postat aceste mesaje sau pe cel care se află în spatele acestor mesaje", a precizat Goţiu, adăugând că astfel de ameninţări nu sunt permise într-un stat de drept.

"Temerea cea mai mare e cea indusă mamei mele, prietenilor, cunoscuţilor care au putut să vadă aceste mesaje şi pentru orice cetăţean român care primeşte asemenea ameninţări. Consider că este important că ele să înceteze, pentru că cei care stau în spatele unor astfel de ameninţări trebuie să înţeleagă că nu suntem într-un stat cocotier, al discreţionismului, arbitrariului, în care exercitarea unor drepturi cetăţeneşti legitime, cum e libertatea de exprimare, chiar şi în stradă se lasă cu asemenea ameninţări", a menţionat senatorul USR.