Vicepreşedintele Comisiei Europene, uluit: O ştire incredibilă! Toader a anunţat că ar putea invalida sute de condamnări

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Jyrki Katainen, s-a arătat extrem de nemulţumit de ultima manevră din domeniul justiţiei anunţată de ministrul Tudorel Toader, după decizia Curţii Constituţionale privind completurile de cinci judecători de la Curtea Supremă.
Vicepreşedintele noii Comisii Europene (CE), Jyrki Katainen.
Vicepreşedintele noii Comisii Europene (CE), Jyrki Katainen. (JOHN THYS/AFP/Getty Images)

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Jyrki Katainen, comisar pentru pentru Creştere economică, Locuri de muncă, Investiţii şi Concurenţă, a avut o reacţie vehementă, luni seara, pe Twitter, după ce ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că va da ordonanţă de urgenţă pentru cei condamnaţi de completurile de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

"O ştire incredibilă!! Poporul român merită stat de drept. Ministrul Justiţiei din România a spus luni că a pregătit o ordonanţă de urgenţă care ar putea invalida sute de condamnări în cazuri de corupţie ce îi vizează pe cei mai înalţi oficiali ai statului", a scris finlandezul Jyrki Katainen.

Alături de comentariul său, înaltul oficial european a distribuit o ştire Associated Press privind ordonanţa de urgenţă anunţată de Tudorel Toader duminică seară, la România TV.

"Dăm OUG pentru repunerea în termen a tuturor celor care au fost condamnaţi de către complete nelegal constituite (potrivit unei decizii a Curţii Constituţionale - n.r.) şi vor putea face contestaţie în anulare, repuşi fiind în termen prin ordonanţă, iar instanţa, în complet legal constituit, va judeca", a declarat ministrul Justiţiei.

Concret, prin această OUG se creează baza legală să se anuleze toate sentinţele date de completurile de 5 judecători de la ÎCCJ începând cu anul 2014, inclusiv condamnarea la închisoare a lui Liviu Dragnea în dosarul fraudării Referendumului, acuza Opoziţia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne