Vicepreşedinta Bundestagului: Germania este un susţinător ferm al R. Moldova în procesul de integrare europeană

Steagul Germaniei
Steagul Germaniei (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Prim-ministrul Iurie Leancă a avut astăzi la Chişinău o întrevedere cu Vicepreşedinta Bundestagului Germaniei, Ulla Schmidt.

Oficialii au discutat despre relaţiile moldo-germane, agenda europeană a Republicii Moldova şi situaţia regională. Părţile au menţionat importanţa intensificării relaţiilor dintre R. Moldova şi Germania, referindu-se în special la activitatea investiţională şi realizarea proiectelor economice comune.

Premierul Iurie Leancă a apreciat vizita Vicepreşedintei Bundestagului drept un semnal de încurajare şi susţinere a Republicii Moldova şi a exprimat gratitudine pentru sprijinul constant al Germaniei acordat ţării noastre în diverse domenii.

De asemenea, Iurie Leancă a reiterat determinarea fermă a Moldovei de a avansa pe calea integrării europene şi a subliniat importanţa susţinerii partenerilor internaţionali în acest proces.

„Avem nevoie de un răspuns ferm din partea Berlinului şi a altor capitale europene privind perspectiva clară de integrare europeană a Republicii Moldova”, a precizat Prim-ministrul.

La rîndul său, Ulla Schmidt a menţionat că ţara sa pledează pentru libertatea statelor de a-şi alege de sine stătător calea de dezvoltare şi a declarat că Germania va susţine plenar decizia Republicii Moldova privind integrarea în UE.

„Considerăm că politicile de vecinătate, Parteneriatul Estic, Acordul de Liber Schimb şi Acordul de Asociere sunt decizii corecte ale Uniunii Europene, iar vizitele oficialilor germani de nivel înalt în Republica Moldova denotă sprijinul pentru parcursul european al Moldovei”, a spus Ulla Schmidt.

Vicepreşedinta Bundestagului german, Ulla Schmidt, se află într-o vizită de trei zile în Republica Moldova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe