Viceguvernator BNR, arestat la domiciliu în noul dosar Vîntu. Tăriceanu, următorul pe listă?

La scurt timp după ce controversatul om de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost audiat la DNA într-un nou dosar de corupţie, viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu, a ajuns direct la "Beciul Domnesc".
Bogdan Olteanu
Bogdan Olteanu (Epoch Times România)

UPDATE. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins vineri solicitarea DNA de arestare preventivă a viceguvernatorului BNR Bogdan Olteanu în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă.

Instanţa a dispus ca oficialul să fie plasat în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile.

* * *

Viceguvernatorul Băncii Naţionale, Bogdan Olteanu, a fost reţinut pentru 24 de ore într-un nou dosar marca DNA care îl are ca principal protagonist pe omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, reiese dintr-un comunicat remis vineri de agenţia anticorupţie.

Procurorii îl acuză pe Bogdan Olteanu de trafic de influenţă, presupusele fapte fiind comise pe vremea când era preşedinte al Camerei Deputaţilor.

În cursul zilei de vineri, viceguvernatorul BNR urmează să fie prezentat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

"În perioada iulie - noiembrie 2008, inculpatul Olteanu Bogdan, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat şi primit de la un om de afaceri suma de 1.000.000 de euro şi sprijin electoral, constând în servicii de marketing şi consultanţă, în schimbul efectuării de demersuri pe lângă membrii Guvernului României pentru determinarea numirii unei persoane pe postul de guvernator al Deltei Dunării.

Banii au fost remişi de către omul de afaceri, printr-un intermediar, la sediul unui partid politic. Ulterior, ca urmare a diligenţelor depuse de inculpatul Olteanu Bogdan, persoana respectivă a fost numită la data de 18 septembrie 2008 în funcţia de guvernator al Deltei Dunării. În cauză se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane", au arătat procurorii DNA.

Sorin Oividiu Vîntu i-ar fi dat mită lui Călin Popescu Tăriceanu, prin intermediul lui Bogdan Olteanu, pentru a-l numi pe jurnalistul Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.