Viaţa actorului Robin Williams: veselă în filme, dramatică în realitate

Robin Williams.
Robin Williams. (captură)

Robin Williams a reuşit să impresioneze foarte mulţi oameni cu talentul său. După dispariţia sa tragică, mii de persoane i-au adus un omagiu geniului său comic, dar şi generozităţii de care a dat dovadă.

Îndrăgitul actor a cunoscut succesul pe micul şi marele ecran şi avea milioane de admiratori, însă fără ca cei cărora le aducea bucurie să ştie, a trecut şi prin perioade de depresie şi s-a luptat cu alcoolul şi drogurile. Luni, 11 august 2014, a fost găsit decedat în reşedinţa sa din California la puţin timp după ce acesta împlinise 63 de ani.

Autorităţile americane au anunţat marţi că actorul s-a sinucis, prin asfixiere, spânzurându-se cu o curea. Anchetatorii au mai găsit tăieturi pe încheietura mâinii sale stângi şi un briceag în apropierea cadavrului.

Starul american a avut o viaţă personală "ca în filme", confruntându-se cu numeroase probleme pe perioada celor trei căsătorii ale sale. În tinereţe, a fost căsătorit cu Valerie Velardi, care l-a impulsionat să intre în afaceri de comedie, ceea ce l-a dus la primul său mare spectacol de succes cu rolul Mork. Din primul mariaj, actorul a avut un fiu, pe Zachary. După despărţirea de prima sa soţie, acesta s-a căsătorit cu filipineza Marsha Garces, fosta dădacă a fiului său Zachary, cu care a avut o fiică, Zelda, şi încă un fiu, Cody.

Eşecul mariajului cu Marsha Garces l-a lăsat lefter. Robin Williams a plătit, în cinci ani, 32 de milioane de dolari numai ca pensii alimentare, divorţul de Marsha marcând începutul decăderii actorului. Pentru a supravieţui şi-a luat o slujbă la televiziune, aceasta fiind departe de poziţia sa de monstru sacru.

În opinia unor cunoscuţi, actorul ar fi cheltuit o parte din banii câştigaţi pe droguri şi alcool, iar acest stil de viaţă ar fi dus la instalarea depresiei.

Ulterior, Robin Williams s-a căsătorit cu Susan Schneider, care l-a îngrijit după ce a suferit o intervenţie pe cord în 2009. În momentul în care a decis să se sinucidă, actorul suferea de primele simptome ale maladiei Parkinson, anxietatea şi depresia, a declarat aceasta într-un comunicat dat publicităţii joi. De asemenea, a mărturisit că actorul nu era pregătit să "facă publică" lupta sa contra maladiei Parkinson.

"Sperăm, după moartea tragică a lui Robin, că alţii vor găsi forţa de a căuta îngrijire medicală şi sprijinul de care au nevoie în luptele pe care trebuie să le poarte, să demonstreze mai puţină teamă", a mai scris aceasta în comunicat.

Celebrul actor american nu şi-a ascuns problemele provocate de consumul de alcool şi de droguri, dar, după o perioadă de abstinenţă de 20 de ani, a recidivat în anul 2005, în timpul filmărilor pentru lungmetrajul "Marele alb". Ulterior, Williams s-a internat într-o clinică specializată.

Robin Williams a devenit cunoscut datorită rolului interpretat în serialul de televiziune "Mork and Mindy" şi a câştigat un premiu Oscar pentru prestaţia din filmul "Good Will Hunting". Actorul a mai fost nominalizat de trei ori la premiile Academiei de film americane, pentru rolurile din "Bună dimineaţa, Vietnam", "Cercul poeţilor dispăruţi" şi "Regele pescar". Recent, actorul a jucat în "The Crazy Ones", dar serialul a fost anulat de producători după numai un sezon.

alte articole din secțiunea Cultură