Veteranii războiului de pe Nistru cer Parlamentului să-l pună pe Dodon sub acuzare

Reprezentanţii asociaţiei veteranilor Tiras-Tighina susţin că militarii ruşi din Transnistria ar fi gata să ocupe RM, iar acţiunile lui Dodon ar duce la pierderea vigilenţei şi capacităţii de apărare a statului.
Militari ruşi în Transnistria
Militari ruşi în Transnistria (novostipmr.com)

Conducerea Asociaţiei Veteranilor de Război-1992 Tiras-Tighina consideră că Republica Moldova îşi pierde vigilenţa şi capacitatea de apărare a teritoriului şi cer autorităţilor de la Chişinău să iniţieze procedura de pregătire a rezerviştilor pentru apărarea statului, remarcând că forţele militare ruseşti care staţionează în stânga Nistrului „sunt gata să ocupe şi astăzi Chişinăul”.

Potrivit preşedintelui asociaţiei, Anatolie Caraman, şeful statului doar se declară „preşedintele tuturor”, dar în realitate este reprezentantul preşedintelui Federaţiei Ruse, în teritoriu şi duce o politică antistatală.

Un alt membru al Consiliului de administraţie Tiras-Tighina, Sergiu Tătaru, a punctat că Igor Dodon ar fi „pericolul numărul unu al R. Moldova” deoarece susţine separatismul.

„Republica Moldova îşi pierde independenţa şi libertatea. În societate se vorbeşte că forţele separatiste se pregătesc de război împotriva noastră, s-au pregătit 26 de ani, în prezent sunt gata de acţiuni. Ministerul de Interne, Ministerul Apărării şi SIS sunt bine pregătite, dar nu este suficient. Cerem ca, în caz de necesitate, să fie pregătit cadrul legal pentru a cere ajutor de la UE şi NATO”, se menţionează în declaraţia veteranilor citită în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit independent.md.

Conducerea Asociaţiei Veteranilor de Război-1992 Tiras-Tighina a concluzionat că Igor Dodon a întrecut orice măsură şi este timpul ca Parlamentului „să îl pună sub acuzare”.

De menţionat că liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a lăsat să se înţeleagă deja de mai multe ori că, dacă există ceva ce îl face să nu ia deocamdată în calcul o procedură de impeachment pentru Igor Dodon, asta ar fi teama de a nu-i creşte popularitatea victimizându-l.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe