Veteranii din R.Moldova reconfirmă susţinerea pentru Platforma civică DA

Veteranii războiului de pe Nistru din Moldova au făcut o declaraţie oficială de susţinere a Platformei civice DA. Reacţia vine în contextul unor apariţii eronate şi manipulatoare în presa de la Chişinău, afirmă reprezentanţii Uniunii Veteranilor.
Membri ai Uniunii Veteranilor Războiului de pe Nistru
Membri ai Uniunii Veteranilor Războiului de pe Nistru (Epoch Times România)

Veteranii războiului de pe Nistru îşi reconfirmă susţinerea pentru Platforma civică Demnitate şi Adevăr. Declaraţiile acestora de susţinere a mişcării civice au fost făcute în cadrul unui briefing de presă organizat marţi, pe 26 iulie în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Declaraţia veteranilor a apărut ca urmare a dezinformărilor recente din presa de la Chişinău. Pe 23 iulie, după şedinţa consiliului naţional al Uniunii Veteranilor de Război, mai multe posturi de televiziune au transmis că majoritatea prezentă la şedinţă a votat în favoarea retragerii Uniunii Veteranilor din Platforma civică DA.

Pe 24 iulie însă, contactat de Epoch Times, unul dintre veteranii prezenţi la şedinţa consiliului a precizat că informaţiile apărute în presă sunt eronate, iar scopul acestora a fost de a defăima Platforma DA şi Uniunea Veteranilor.

Veteranii au comentat acest subiect în cadrul conferinţei de presă: “a fost un fals grosolan şi o cenzurare a realităţii. Aceste televiziuni controlate de oligarhie nu au dat pe post declaraţia generalului Gămurari şi a colonelului Gheorghe Slutu, împuterniciţi să vină cu precizări după şedinţă.” Ei au ales să tirajeze ştiri provocatoare, au mai declarat reprezentanţii Uniunii Veteranilor.

“Înţelegem perfect că astfel de dezinformări apar tocmai în momente cruciale pentru descoperirea reală a jafului secolului, chiar în ziua în care Departamentul de justiţie al SUA a demarat o anchetă penală privind crima financiar-economică din Republica Moldova”, a notat directorul executiv al Uniunii Veteranilor de Război, Gheorghe Slutu.