Vestimentaţie chineză de inspiraţie antică la Săptămâna Modei "Grace Couture" la New York

Manechine prezintă costume tradiţionale chinezeşti, câştigătoare la a treia ediţie a Concursului Internaţional de design „Han Couture” organizat de televiziunea NTD.
Manechine prezintă costume tradiţionale chinezeşti, câştigătoare la a treia ediţie a Concursului Internaţional de design „Han Couture” organizat de televiziunea NTD. (Dai Bing/The Epoch Times)

New York - Moda este mai mult decât un nou alt moft, a declarat Andres Aquino, designer şi producător participant la Săptămâna Modei Vestimentare (Couture Fashion Week). Este o vinietă care ne provoacă să explorăm un alt timp, un alt mod de viaţă, pentru că, oricât de mult designerii vor să îşi depăşească epoca, ei se vor inspira mereu din trecut.

"De exemplu, oamenii tind să se inspire din anii '40, '50, iar acum moda Gatsby este populară", a declarat Aquino. "Moda în sine este istorie."

El a spus că fiecare stil, moda fiecărei etnii, provoacă un anumit sentiment unic de identitate culturală. Cu toate acestea, există un stil pe care Aquino îl consideră în mod special o raritate.

"Han couture aduce un sentiment de calm, linişte şi pace ... asta e ceea ce oamenii simt atunci când văd acest spectacol", a declarat Aquino. "Acest sentiment de pace este ceva rar în New York, şi este frumos."

Han Couture este numit după Han, cel mai mare grup etnic din China. Aceasta se referă la îmbrăcămintea din cele mai vechi timpuri până la sfârşitul dinastiei Ming, la mijlocul secolului al-17-lea.

Ca parte a Săptămânii Modei Vestimentare, un spectacol prezentat pe scenă va pune sub lumina reflectoarelor colecţiile cele mai remarcabile de la a patra manifestare a Concursului de design vestimentar Global Han Couture lansat de Televiziunea New Tang Dynasty (NTD), şi este urmat de ceremonia de premiere a participanţilor la concurs.

A fost necesar ca participanţii la concurs să facă cercetări în domeniul modei tradiţionale chineze, deoarece istoria acesteia nu este parte a programei de design vestimentar în China.

În acest an concursul a primit mai mult de 160 de articole de îmbrăcăminte de la aproximativ 70 de designeri Han Couture.

Privind la trecut

În China antică, oamenii proiectau haine în ton cu armonia naturii. Există un sens mai profund care inspiră fiecare strat, mânecă şi asortare în costumele Han.

Un guler încrucişat reprezintă drumul pe pământ, un manşon circular reprezintă drumul ciclic ceresc, o betelie reprezintă legătura dintre om şi un adevăr mai înalt, potrivit lui Fan Hong, un designer veteran şi critic vestimentar Han couture.

Cultura tradiţională chineză a fost influenţată de budism şi taoism, care au predat credinţa în unificarea trup şi suflet.

"Cele mai multe dintre spectacole de modă vestimentară ale noastre se concentrează pe un stil mai practic, dar acest Han Couture este pură operă de artă", a declarat Aquino.

Săptămâna Modei Vestimentare prezintă o serie de spectacole de modă de lux de mai multe ori în fiecare an, în marile oraşe, cum ar fi New York şi Palm Beach.

În acest an, Săptămâna Modei Vestimentare va îmbina tehnologia cu moda, adăugând elemente 3D în programele participanţilor.

Spectacolul include modă dintr-o varietate de culturi, cum ar fi Africa de Sud şi chiar indigeni canadieni. Designerii se concentrează pe utilizarea mai mult a hainelor eco-friendly în acest an.

Concursul vestimentar Global Han Design Couture 4 se desfăşoară Duminică 8 septembrie, orele 2-3 P.M., la Hotel New Yorker, 481 8th Ave, New York, NY 10001

Bilete: 50 USD, 150 USD

Codul vestimentar este chic elegant, pentru domni sunt recomandate sacouri. Săptămâna Modei Vestimentare se desfăşoară în perioada 5-8 septembrie, la New Yorker Hotel.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură