Veste şoc primită de Gheorghe Turda, după accidentul vascular

Echipaje SMURD la Spitalul de Urgenţă Floreasca pregătite de intervenţie rapidă
Echipaje SMURD la Spitalul de Urgenţă Floreasca pregătite de intervenţie rapidă (Epoch Times România)

Interpretul de muzică populară Gheorghe Turda, care a suferit un accident vascular miercuri, a primit o veste neplăcută de la medicii Spitalului Floreasca din Capitală, unde este internat în momentul de faţă: va fi obligat să renunţe la cântat o perioadă de timp.

Însă logodnica artistului, Lucia Lazăr Turda, este de părere că Gheorghe Turda nu va renunţa la carieră.

"Acum nu are un regim special, face glume cu medicii, vrea să le cânte, să le demonstreze că poate, dar nu are voie nici să cânte. După externare va urma o perioadă de pauză. Motivele acestui accident vascular au fost stresul şi oboseala acumulate. A venit de la două festivaluri din Maramureş, a condus 12 ore, după care am mers la Piteşti şi iarăşi a condus, apoi urcatul pe foarte multe scări, căldura... toate s-au adunat. Acum e glumeţ şi somnoros, doarme pentru că nu are altceva de făcut", a declarat Lucia Lazăr Turda, citată de ziarulring.ro

Cântăreţul Gheorghe Turda, în vârstă de 66 de ani, a fost luat de un echipaj al Ambulanţei, miercuri după-amiază, deoarece i s-a făcut rău în timpul unor repetiţii ce au avut loc la Piteşti, unde se desfăşoară un festival de muzică populară.

Marius Pascu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean din Piteşti, a declarat că Gheorghe Turda a suferit un atac cerebral vascular, fiind în afara oricărui pericol. "Este un complex de factori care au dus la acest atac cerebral şi oboseala poate fi unul dintre ei", spunea reprezentantul spitalului din Piteşti.

Reprezentantul unităţii sanitare a precizat ca Gheorghe Turda a vrut să fie transportat la Spitalul Floreasca din Bucureşti, deoarece medicul său curant, care îi cunoaşte problemele de sănătate, profesează la acest spital.

Potrivit sursei citate, cântăreţului i s-a făcut un examen computer tomograf. "Înainte de acest CT diagnosticul este de accident ischemic tranzitoriu, ceea ce înseamnă ca pacientul se recuperează repede în urma deficitelor neurologice", afirma dr. Pascu.