Atenţie, şoferi! Primăria Capitalei va începe să ridice maşinile parcate neregulamentar

Trafic
Trafic (Pixabay)

Începând cu 26 august, Primăria Capitalei va demara procesul de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar, au declarat reprezentanţi ai Poliţiei Locale Bucureşti, pentru Mediafax.

„Începem ridicarea maşinilor în mai puţin de o săptămână, pe data de 26 august, de luni. Avem tot ce ne trebuie, platforme, tot. Vor fi două locaţii unde se vor depozita autoturismele ridicate, una pe Metalurgiei, şi cealaltă pe bulevardul Timişoarei”, au afirmat reprezentanţii.

Reamintim că acest proiect vizând ridicarea automobilelor, proiect care probabil va genera nemulţumiri în rândul a numeroşi şoferi, a fost votat de Consiliul General la începutul verii.

Contravenţiile, sancţiunile şi dispunerea măsurii tehnico-administrative de ridicare vor cădea în sarcina poliţiştilor rutieri din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti sau Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti, sau a poliţiştilor locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a municipiului Bucureşti.

Agenţii constatatori vor filma sau fotografia vehiculul sancţionat neregulamentar şi, pe lângă procesul verbal de constatare a contravenţiei, ei vor dispune în scris ridicarea vehiculului vizat, cu indicarea expresă a temeiului juridic referitor la norma încălcată. De asemenea, actele întocmite la faţa locului vor include şi menţiuni privind avarii vizibile pe vehicul şi date privind numărul de înmatriculare/ înregistrare şi marca vehiculului.

"Transportul la locul de depozitare nu se mai execută dacă, până la iniţierea acestuia, proprietarul sau utilizatorul vehiculului ridicat se prezintă la locul ridicării şi este de acord cu suportarea cheltuielilor efectuate. În acest caz, se suportă doar contravaloarea operaţiunii de ridicare. Pentru a-i putea fi restituit vehiculul, proprietarul sau utilizatorul vehiculului trebuie să prezinte acte care atestă dreptul de proprietate sau folosinţă asupra vehiculului", se precizează în proiectul de hotărâre, adăugând că perioada maximă de depozitare a vehiculelor ridicate este de un an.

Şoferii care vor ajunge în astfel de situaţii trebuie să ştie că vor avea de suportat o serie de tarife, după cum urmează:

1. Tarifele de ridicare:

- 200 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone, inclusiv
- 270 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone

2. Tarife de transport:

- 150 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone, inclusiv
- 200 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone

3. Tarife de depozitare: 150 lei/zi.

Pentru a vă face o imagine în privinţa costurilor totale, să zicem în cazul unui automobil Logan, costul de ridicare, transport şi depozitare (pentru o singură zi) se ridică la 500 de lei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne