Fratele preşedintelui scapă definitiv de arestul preventiv

Mircea Băsescu şi Bercea Mondialu
Mircea Băsescu şi Bercea Mondialu (Captură Youtube)

Mircea Băsescu, fratele preşedintelui, acuzat de trafic de influenţă a scăpat de arestul preventiv şi va fi plasat în arest la domiciliu, au decis miercuri, în mod definitiv, magistraţii Curţii de Apel Constanţa.

Mircea Băsescu este acuzat că ar fi primit de la familia lui Sandu Anghel (zis Bercea Mondial), prin intermediul lui Marian Căpăţână, suma de 250.000 de euro, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea dosarului în care Bercea era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot, precum şi pentru alte cereri incidente în acea cauză.

Mircea Băsescu şi Căpăţână au fost arestaţi preventiv pe 20 iunie, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice, cu ajutorul Antenei 3, înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, Florin Anghel, ce ar fi trebuit să demonstreze traficul de influenţă de care este acuzat fratele şefului statului. Trei săptămâni mai târziu, cei doi au fost trimişi în judecată, în stare de arest preventiv, pentru trafic de influenţă, respectiv complicitate la această infracţiune.

Pe 14 octombrie, la primul termen al procesului pe fond, Marian Căpăţână care, la începutul anchetei susţinea că Mircea Băsescu nu a primit niciun ban de la Bercea Mondial, şi-a schimbat declaraţia spre surprinderea celor prezenţi.

"Suma de 600.000 de euro a ajuns la Mircea Băsescu, din această sumă eu am luat 100.000 de euro", a afirmat Căpăţână în faţa instanţei, declaraţie care l-a bulversat pe Mircea Băsescu.

La rândul său, Mircea Băsescu s-a pretins nevinovat, afirmând că Marian Căpăţână i-a propus să preia împreună societatea Aversa Bucureşti, dar el l-a refuzat. Ulterior, Căpăţână ar fi cumpărat utilajele de la Aversa cu banii împrumutaţi de la familia Anghel.

Fratele preşedintelui a mai relatat că familia lui Bercea Mondial a avut un comportament mai agresiv după ce l-a angajat ca avocat pe Pavel Abraham care le-a promis un milion de euro dacă aduc înregistrări compromiţătoare cu fratele preşedintelui şi cu preşedintele ţării. Mircea Băsescu a relatat că Florin Sandu, fiul lui Anghel Sandu, i-ar fi spus că banii respectivi ar proveni de la Dan Voiculescu (fondatorul Antenei 3, condamnat la 10 ani de închisoare în dosarul privatizării frauduloase ICA), precizând însă că nu are dovezi în acest sens.

Următorul termen al procesului pe fond a fost stabilit pentru 5 decembrie a.c.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne