Vergil Chiţac: Primarul Făgădău vinde Constanţa pe bucăţi. Ne vom opune negocierilor dubioase

Vergil Chiţac
Vergil Chiţac (Facebook)

Senatorul liberal Vergil Chiţac, candidat la Primăria Constanţa, l-a acuzat, luni, pe actualul primar al municipiului, social-democratul Decebal Făgădău, că vinde oraşul pe bucăţi, făcând referire la trei terenuri despre care a susţinut că au fost vândute ilegal de liderul PSD.

“Fapte, nu vorbe! Toată lumea ştie că actualul primar nu face altceva decât să continue să vândă oraşul bucată cu bucată, îndeplinind astfel misiunea predecesorului şi, totodată, idolului său. Într-o singură şedinţă a Consiliului Local, cea din 30 iunie, ni s-a atras atenţia că s-au vândut ilicit trei terenuri”, a afirmat Chiţac, pe pagina sa de Facebook.

Mai mult, liderul liberal a subliniat că, în ciuda suprafeţelor ce par neînsemnate la prima vedere, terenurile respective au anumite implicaţii, după cum urmează:

- 22 mp în Mamaia, beneficiar fiind un domn Cusu care deţine un chioşc chiar în buza plajei. Argumentaţia ar fi că cei 22 mp ar fi singura cale de acces la chioşc. Ciudat cum, brusc, după 30 de ani, a apărut o astfel de problemă. În realitate, domnul Cusu se pregăteşte să ridice chiar pe plajă un hotel cu 4 etaje, iar cei 22 mp îi sunt necesari pentru a avea un etaj în plus!

- 79 mp pe strada Pescarilor 35A, către domnul Pufleanu. Precum în primul caz, şi aici ar putea fi amenajată o zonă verde, dar domnul Pufleanu, care deţine un teren amplasat (se pare) chiar pe faleză, nu ar fi putut construi pe el pentru că nu avea acces la calea publică şi deschidere suficientă.

- 100 mp pe strada Traian (Piaţa Ovidiu), pentru numitul Memis Onur Celik, fiu de fost consilier judeţean, care ar fi putut cumpăra doar în anumite condiţii, pe care sigur nu le îndeplineşte”.

De asemenea, candidatul PNL la Primăria Constanţa a mai susţinut că în două dintre cazuri terenurile au fost vândute direct şi nu în cadrul unei licitanţii, adăugând că “vânzarea” unor astfel de terenuri trebuie să se realizeze în interesul public şi al comunităţii, şi nu ca “prietenii primarului” să îşi construiască hoteluri sau blocuri.

“Noi luăm din nou atitudine în faţa negocierilor dubioase ale Primăriei Constanţa care jefuiesc oraşul. Am iniţiat demersurile de anulare. Aveţi încredere!”, a conchis Vergil Chiţac.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne