Veaceslav Platon, condamnat la încă 12 ani de închisoare

Veaceslav Platon adus în instanţă
Veaceslav Platon adus în instanţă (Jurnal de Chişinău (jc.md)

Controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, este condamnat la 12 ani de închisoare, însă de data aceasta într-un alt dosar. Sentinţa acestuia a fost pronunţată marţi de către Judecătoria Centru, condamnându-l pentu tentativă de escrocherie şi corupere a mascaţilor de la Detaşamentul cu Destinaţie Specială „Pantera”.

Potrivit procurorilor, în decembrie 2016, în timp ce se afla în biroul de aşteptare din incinta Judecătoriei Chişinău, sediul Buiucani, Veaceslav Platon ar fi avut o discuţie cu doi dintre ofiţerii Detaşamentului cu Destinaţie Specială „Pantera”, relatează UNIMEDIA.

Pentru a-i permite acţiuni interzise în cadrul întâlnirilor cu avocaţii, precum şi acces la un telefon mobil, Platon le-ar fi promis mascaţilor apartamente în capitală, automobile sau câte cinci mii de euro, discuţia fiind înregistrată cu o cameră ascunsă chiar de către ofiţeri. Platon a declarat anterior că dosarele împotriva sa ar fi fabricate la comanda liderului PDM, Vlad Plahotniuc, acesta negând implicarea sa.

Amintim că la sfârşitul lunii aprilie Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani l-a condamnat pe controversatul om de afaceri Veaceslav Platon la 18 ani de închisoare cu privarea dreptului de a ocupa funcţii în sistemul bancar pe un termen de 5 ani, pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari în dosarul fraudelor de la Banca de Economii a R. Moldova. Acestuia i-au fost sechestrate bunuri în valoare de 800 de milioane de lei, printre care două apartamente, mai multe terenuri şi imobile.