Vaslui: Poliţist care a furat, promovat de la sat la o secţie de poliţie orăşenească

Poliţişti
Poliţişti (Epoch Times România)

Un poliţist care lucra la un post de poliţie într-o comună în judeţul Vaslui, care a fost condamnat la patru luni de închisoare cu suspendare pentru furt calificat, a fost promovat la o secţie de poliţie orăşenească.

Condamnat iniţial de Judecătoria Vaslui la patru luni de închisoare cu suspendare, agentul Marius Diaconu, de la Postul Comunal de Poliţie Ştefan cel Mare, a obţinut promovarea în activitate, după ce Curtea de Apel Iaşi a dispus încetarea procesului penal, în urma apelului formulat de către poliţist.

Agentul de poliţie a încercat să plece din cel mai mare supermarket din Vaslui cu produse luate de pe rafturi şi ascunse sub haine. Conform prevederilor noului Cod Penal, acesta a fost absolvit de vină deoarece s-a împăcat cu administratorul magazinului, informează Mediafax.

Poliţistul a făcut apel la hotărârea Judecătoriei Vaslui, magistraţii ieşeni hotărând "încetarea procesului penal pentru infracţiunea de furt ca urmare a împăcării cu partea vătămată". Decizia este definitivă.