Vasilescu şi Rădulescu, acuzaţi că se războiesc cu "duşmanul teribil" care împiedică votul multiplu la alegeri

Uniunea Salvaţi România acuză PSD că face presiuni pentru a afecta legalitatea, utilitatea şi credibilitatea sistemelor informatice SIMPV şi SICPV.
Olguţa Vasilescu
Olguţa Vasilescu (Epoch Times România)

Deputata PSD Lia Olguţa Vasilescu, instalată la şefia aşa-zisei comisii parlamentare înfiinţate pentru a ancheta aşa-zisele fraude de la alegerile europarlamentare, insistă să rezolve, pe banii contribuabilului, o problemă inexistentă, a acuzat USR, care susţine că fostul ministru al Muncii, dacă tot nu se grăbeste să desigileze tabletele pentru prevenirea votului multiplu, astfel încât acestea să poată fi folosite la alegerile prezidenţiale, încearcă, alături de colegii săi, cu orice preţ, să-i scoată responsabili pe reprezentanţii AEP şi STS de toate neregulile închipuite la partid.

"Această pseudo-comisie este o sfidare la adresa bunului simţ al cetăţenilor României şi o risipă a banului public. Acuzaţiile şi comentariile iniţiatorilor (PSD-ALDE) au fost ridicole, superficiale şi nu fac cinste unui reprezentant ales în Parlament. USR a cerut o Comisie de anchetă a modului dezastruos în care au fost organizate alegerile europarlamentare în Diaspora, nu a unor presupuse fraude şi nereguli din mintea iniţiatorilor PSD-ALDE. PSD face în continuare presiuni asupra instituţiilor statului, inclusiv asupra foştilor angajaţi ai AEP, de natură să afecteze legalitatea, utilitatea şi credibilitatea Sistemului informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal (SIMPV) şi a Sistemului informatic de centralizare a proceselor verbale (SICPV)", a declarat deputatul USR Daniel Popescu, secretarul Comisiei de anchetă.

La rândul său, senatorul USR Nicu Fălcoi a atras atenţia că Olguţa Vasilescu şi Cătălin Rădulescu s-au războit şi luni cu SIMPV-ul, "acest duşman teribil care i-a împiedicat la scrutinul din 26 mai să recurgă la votul multiplu, aşa cum au fost obişnuiţi în ultimii 30 de ani cei de la PSD".

"Au preferat să ignore ori să trateze ironic semnalările reprezentanţilor AEP referitoare la abuzurile repetate comise de şeful AEP, Constantin Mituleţu-Buică. Acesta a fost, se pare, chitit să-i decapiteze pe directorii din AEP care nu s-au dovedit îndeajuns de ascultători faţă de ordinele primite de la partid şi-au îndrăznit să susţină că SIMPV-ul a fost chiar util la scrutinul din 26 mai şi că folosirea tabletelor a fost eficientă în combatera votului multiplu", a adaugat Nicu Fălcoi.

Nu în ultimul rând, USR a atras atenţia că foştii reprezentanţi ai AEP au menţionat că nu au primit în prealabil, din partea Comisiei de anchetă, o copie a "Raportului Apahideanu-Şelaru", documentul ce a stat la baza înfiinţării Comisii de anchetă, "fapt ce indică o lipsă totală de transparenţă şi bună practică din partea iniţiatorilor Comisiei".

Reprezentanţii grupurilor parlamentare ale Uniunii Salvaţi România din Comisia de anchetă privind alegerile din 26 mai au solicitat încă de săptămâna trecută desigilarea tabletelor pentru a putea fi pregătit procesul electoral din noiembrie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne