Vasile Blaga: Nu mi-a plăcut răspunsul lui Curaj în cazul Ponta. Numele nu i se potriveşte

Universitatea din Bucureşti i-a solicitat din nou ministrului Educaţiei, Adrian Curaj, să îi retragă lui Victor Ponta titlul de doctor obţinut prin plagiat. Ca şi predecesorii săi, ministrul a invocat o presupusă lipsă a unui cadru legal, răspuns care nu l-a mulţumit deloc pe şeful PNL Vasile Blaga.
Vasile Blaga
Vasile Blaga (Epoch Times România)

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat marţi, la Realitatea TV, că nu i-a plăcut răspunsul pe care ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, l-a dat referitor la retragerea titlului de doctor în drept obţinut în mod fraudulos de fostul premier Victor Ponta.

"Mie nu mi-a plăcut nici răspunsul domnului Curaj. Este un om deosebit, am avut ocazia să schimb păreri cu domnia sa, mi se pare un om de toată isprava, dar numele nu i se potriveşte", a declarat Vasile Blaga, citat de Adevărul.

Cât despre reacţia pe care Victor Ponta a avut-o pe Facebook atunci când a aflat despre noua iniţiativă a Universităţii din Bucureşti, şeful liberalilor a precizat:

"Nu eu l-am acuzat de plagiat, alţii l-au acuzat. Aţi văzut, astăzi, intervenţia domnului Ponta, pe Facebook, atunci când o listă întreagă de oameni de cultură din ţara asta au cerut Universităţii Bucureşti şi domnului ministru Curaj să ia o măsură privind retragerea titlului de doctor al domniei sale. Aţi văzut cât a fost de, scuzaţi-mi termenul, obraznic", a declarat Vasile Blaga.

Ministerul Educaţiei le-a declarat marţi junaliştilor că i-ar fi retras deja titlul de doctor lui Ponta până acum, "dacă se putea", după care a adăugat că se va "uita" la cadrul legislativ şi va da un răspuns solicitării Universităţii din Bucureşti.

Pe de altă parte, un grup de intelectuali de marcă, printre care numeroşi profesori universitari din ţară şi străinătate, i-au atras astăzi atenţia lui Adrian Curaj că are instrumentele necesare pentru rezolvarea problemei doctoratelor.

De altfel, şi fostul ministru al Educaţiei, Miron Miclea, a explicat recent că legislaţia existentă permite retragerea doctoratelor în maximum patru săptămâni, în timp ce noul proiect legislativ propus de Adrian Curaj în acest sens va prelungi cel puţin până în decembrie timpul necesar retragerii controversatelor titluri de doctor care au scandalizat opinia publică.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne