Vasile Blaga critică rectificarea bugetară: Bugetul ţării, transformat în puşculiţa PSD (Video)

Vasile Blaga
Vasile Blaga (Eugen Horoiu \ Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

Co-preşedintele PNL, Vasile Blaga, a prezentat luni, în conferinţă de presă, poziţia Partidului Naţional Liberal referitoare la rectificarea bugetară anunţată de Guvern, criticând tăierile de buget de la Ministerul Sănătăţii, TVR, Ministerul Transporturilor şi Ministerul Apărării.

"Asistăm, pentru prima dată după 1990, la o rectificare care se face la sediul unui partid, nu la sediul Guvernului, bugetul ţării transformându-se astfel, clar, în puşculiţa PSD. Rectificarea nu are viziune, nu îndreaptă resursele către politici publice importante; acoperă numai necesităţi politice şi populiste. Nu s-a prezentat public dacă s-a obţinut avizul Consiliului Fiscal.", a declarat Blaga, adăugând că "rectificarea reprezintă disperarea lui Ponta de a controla Partidul Social Democrat prin alocarea unor sume imense pentru baronii PSD."

Potrivit liderului PNL, în condiţiile unei colectări mai bune, nu ar fi trebuit luat niciun leu de la Ministerul Sănătăţii, de unde se vor tăia peste 600 de milioane de lei.

Blaga a criticat şi faptul că, deşi Televiziunea Română se află într-o situaţie disperată, "Guvernul taie fonduri, ceea ce arată foarte clar dorinţa de politizare a acestei instituţii."

În viziunea lui Blaga, rectificarea va genera o serie de efecte negative:

"1. În primul rând, o creştere iresponsabilă a deficitului, în condiţiile în care Ponta doreşte relaxare fiscală;

2. Se taie aproape un miliard de lei de la Ministerul Transporturilor - bani de investiţii. Cum crede Ponta că poate acoperi golul lăsat prin măsurile de relaxare fiscală dacă marile investiţii publice sunt oprite?

3. Tăierea banilor de la Ministerul Transporturilor pentru co-finanţarea proiectelor europene cu finanţare nerambursabilă arată că Guvernul PSD dă un şut unor bani care ar fi venit gratis pentru România şi preferă să redirecţioneze banii către baroni pentru a fi cheltuiţi în aşteptarea alegerilor;

4. Suntem într-o situaţie geostrategică delicată. Vedem ce se întâmplă în Est. Ponta a semnat şi Pactul de la Cotroceni, susţinând că PSD este de acord cu un buget de 2% pentru Ministerul Apărării. Dar iată că taie şi de la Apărare 100 de milioane de lei.

5. Din bugetul statului au mers spre investiţii, în primele şase luni, doar 3,8 miliarde de lei, adică cu 20% mai puţin decât în anul 2014, când oricum investiţiile nu au fost foarte bune. De aici şi zicala: ”Ce mi-e Ponta, ce mi-e Dragnea!”. Pentru că dacă Dragnea, ca ministru al Dezvoltării, a modificat legislaţia şi, prin ordin de ministru şi nu prin hotărâre de guvern, a alocat bani de la Ministerul Dezvoltării, iată că acum face acest lucru cu tot bugetul de stat al României.", a concluzionat Blaga.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne