Varujan Vosganian, în atenţia CSM după declaraţiile referitoare la condamnarea lui SRS

Varujan Vosganian
Varujan Vosganian (Epoch Times România)

Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat joi Inspecţia Judiciară cu privire la declaraţiile făcute de fostul ministru al Economiei Varujan Vosganian, în contextul condamnării senatorului liberal Sorin Roşca Stănescu în dosarul Rompetrol.

La începutul şedinţei CSM, vicepreşedintele instituţiei, Gheorghe Muscalu, a propus sesizarea Inspecţiei Judiciare în cazul afirmaţiilor făcute miercuri de Vosganian, în cadrul unei emisiunii televizate, referitor la condamnarea lui Sorin Roşca Stănescu, potrivit cărora "un procuror cere, un procuror judecă... Curtea de Apel e de fapt o prelungire a celor care acuză. E un fel de pluton de execuţie... Înalta Curte este cazul cel mai explicit".

"Eu nu găsesc o vinovăţie nici postului de televiziune, nici presei, căci acesta este rolul lor, să informeze opinia publică, dar ca om politic, ca parlamentar, nu poţi să vii să spui că meseria de procuror este ceva jos de tot şi că tot ce este rău în această societate se întâmplă din cauza unui procuror", a precizat procurorul Gheorghe Muscalu.

Amintim că Varujan Vosganian este acuzat la rândul lui de constituirea unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu în dosarul "Gaze ieftine pentru Niculae". Fostul ministru al Economiei, alături de Adriean Videanu, sunt acuzaţi de procurorii DIICOT că ar fi luat o serie de decizii prin care au favorizat firma Interagro, controlată de omul de afaceri Ioan Niculae, oferind gaze naturale la preţuri mai mici.

Astăzi a fost o zi plină pentru CSM. Pe lângă sesizarea în cazul lui Vosganian, Inspecţia judiciară a fost sesizată şi în cazul declaraţiilor făcute de preşedintele Traian Băsescu privind dosarul Microsoft, cât şi ale premierului Victor Ponta referitoare la dosarul Lukoil.