Varujan Vosganian îi mulţumeşte lui Crin că îl apară de DIICOT!

Declaraţii de presă Varujan Vosganian la Ministerul Economiei.
Declaraţii de presă Varujan Vosganian la Ministerul Economiei. (Epoch Times România)

Pe blogul său personal, Varujan Vosganian, Ministrul Economiei acuzat de subminarea economiei naţionale, îi mulţumeşte lui Crin Antonescu pentru că i-a luat apărarea personal!

"Mulţumesc, Crin Anontescu!"

Asa începe ultima postare de pe blogul ministrului acuzat de DIICOT că împreună cu Adriean Videanu au adus ţării un prejudiciu de aproximativ 130 de milioane de dolari.

Vosganian, în tandem cu PDL-istul Adriean Videanu (PDL), cunoscut bucureştenilor ca furnizor al nenumăratelor borduri puse în capitală de-a lungul ultimilor ani, ar fi adus statului, conform DIICOT, un prejudiciu de 130 de milioane de dolari.

Potrivit procurorilor, "Varujan Vosganian şi Adriean Videanu, în perioada în care au fost miniştri ai Economiei, au aprobat şi susţinut în Guvern mai multe acte pentru a sprijini interesele financiare ale lui Ioan Niculae şi au folosit unitatea naţională de interes strategic SNGN Romgaz în interesul privat al firmei omului de afaceri, SC Interagro SA, aducând statului un prejudiciu de aproximativ 130 milioane de dolari."

Procurorii DIICOT au cerut Palamentului să avizeze începerea urmăriri penale a ministrului considerat corupt. Crin se declara contra avizarii acestui demers.

În cele ce urmează, Ministrul Economiei, înşiruie motivele pentru care are toate motivele să îi fie recunoscător lui Crin, care a luat public poziţie în favoarea sa:

Luni, Crin Antonescu, preşedinte al Senatului şi al PNL, a declarat că, din ceea ce a văzut deocamdată în dosarul care a fost înaintat de DIICOT privindu-l pe ministrul Economiei, Varujan Vosganian, trimis la Camera superioară a Parlamentului, nu se pune problema unui vot pentru începerea urmăririi penale a acestuia.

“A fost distribuit deja, vom stabili termenul astăzi la Comisia Juridică, aşa cum se procedează. Aştept evident dezbaterea colegilor din această comisie. Din ceea ce am vazut eu înaintat în dosarul pe care l-a înaintat DIICOT, nu se pune problema din punctul meu de vedere, şi deocamdată, nu sunt jurist, dar nu se pune problema, din punctul meu de vedere, dupa ceea ce am văzut acolo, să votez în favoarea cererii DIICOT”, a afirmat Antonescu.

Vosganian îi este recunoscător lui Antonescu că nu îl consideră un infractor:

“Dacă eu nu văd fapta, dacă nu văd subminarea economiei naţionale, dacă eu nu văd nimic, dar nimic, nici măcar indirect, care să-l încrimineze, sau care să arunce măcar o suspiciune asupra lui Varujan Vosganian. Vorbim de lucruri care s-au petrecut la vedere, care sunt decizii de oportunitate, pe care le-au susţinut primul-ministru şi tot Guvernul din vremea lui Varujan Vosganian, pe care le-au continuat guvernele de altă culoare politică, prin ordonanţe de urgenţă şi legi promulgate de preşedintele României. Dacă acea hotărâre de Guvern sau nu mai ştiu ce act normativ era, e avizată din partea Ministerului de Justiţie de însăşi persoana care astăzi conduce DIICOT, cum pot eu să accept că acest om este probabil un infractor? N-am cum! Poate mai încearcă…”, a argumentat Antonescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne