Vară cu frisoane pentru Dragnea. DNA a deschis dosar in rem după investigaţia Rise Project

Procurorii anticorupţie au început urmărirea in rem în urma publicării de către jurnaliştii Rise Project a unui document din care reiese că "reţeaua infracţională" formată de Dragnea a fraudat bani publici şi europeni, pe vremea când actualul lider PSD era şeful Consiliului Judeţean Teleorman.
Laura Cotruţa Kovesi, la primirea premiului GDS, 12 martie 2015
Laura Cotruţa Kovesi, la primirea premiului GDS, 12 martie 2015 (Epoch Times România)

Procurorii DNA s-au sesizat din oficiu, luni, după ce RISE Project a publicat un incendiar material cu privire la afacerile Tel Drum cu statul, material bazat pe un document atribuit celebrului serviciu Doi s'un sfert, relatează Hotnews.

"În acest moment este începută urmărirea penală doar cu privire la faptă (in rem)", precizează DNA, într-un răspuns remis hotnews.ro. la întrebarea dacă Direcţia s-a autosesizat în urma articolului publicat în data de 6 iulie de Rise Project intitulat "Serviciul lor secret".

DNA a mai precizat în răspunsul către publicaţia citată că "această etapă nu are caracterul formulării unor acuzaţii împotriva unei persoane, ci are doar semnificaţia instituirii cadrului procesual în care se pot strânge primele probe cu privire la o anumită faptă".

Reamintim că Rise Project a publicat recent un document atribuit serviciului secret al MAI în care se precizează că "la nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Teleorman se deţin o serie de informaţii cu privire la preşedintele Consiliului Judeţean Dragnea Liviu, care şi-a format o reţea infracţională compusă din persoane cu putere de decizie în judeţ" şi se reclamă săvârşirea unor fapte penale. Potrivit documentului, reţeaua lui Dragnea ar fi fraudat la greu bani publici şi fonduri europene prin contracte cu statul. Parte din fonduri au fost aprobate de Tăriceanu, la vremea respectivă premier.

Dragnea a catalogat informaţiile drept "minciuni pentru proşti", iar Tăriceanu a vorbit despre un "jeg jurnalistic."