Vanghelie vrea să ofere o alternativă la PSD. Îşi face partid. Chiar şi din puşcărie

Marian Vanghelie, primar faimos pentru valoarea mitei pe care procurorii susţin că a luat-o, anunţă, la Antena 3, că şi-ar putea face partid, căci Dragnea nu face ce trebuie şi este nevoie de o platformă de stânga.
Marian Vanghelie
Marian Vanghelie (Epoch Times România)

Fostul primar al sectorului 5 Marian Vanghelie, politician care-şi aşteaptă sentinţa într-un proces pentru o mită record (90 de milioane de euro), a declarat, la Antena 3, că lucrează la înfiinţarea unei platforme de stânga şi că îşi poate face partid chiar şi din puşcărie, căci şi de acolo poate munci.

"Să ştiţi că sunt într-o discuţie (pentru înfiinţarea unui partid n.r.). Zilele astea, după ce am fost la postul dvs s-a întâmplat o chestie deosebită... vin oamenii şi mă întreabă. Lucrăm pentru o platformă de stânga şi trebuie făcut ceva pe zona de stânga pentru că părerea mea, nici Dragnea nu face ce trebuie. Părerea mea este că încă se negociază. Am informaţia că UDMR a depus un proiect de lege în care să existe răspunderea magistraţilor şi se plimbă de şase luni. Deci noi nu vream să mutăm puterea de la unii..", a declarat Vanghelie, la Antena3.

Întrebat de moderatoare dacă îşi face partidul chiar şi din puşcărie, Vanghelie a răspuns: "Şi din puşcărie pot spune lucruri, şi de acolo am să muncesc, nu stau o secundă, credeţi-mă”.

Ce îl "recomandă" pe fostul primar? Şcoala vieţii şi faptul că "n-a turnat pe nimeni".

”Jucam barbut. Ne-a dus în camere diferite ca să spunem de x, de z. Două ore am luat bătaie. (...) Dar n-am turnat. Eu n-am făcut şcoală, dar am învăţat de la şcoală vieţii", a susţinut Vanghelie.

"Nu sunt arestat, mai am două zile să văd dacă mă arestează (...) Mă descurc, am făcut 4 luni, am căpătat experienţă. (...) Este o chestie personală, cred că procurorii o iau persona şi zic că pe ăştia trebuie să îl bag la puşcărie oricum", a mai precizat fostul primar.

Reamintim că Vanghelie este acuzat de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani. Potrivit procurorilor, Vanghelie a perceput pentru atribuirea şi plata contractelor de execuţie de lucrări publice atribuite firmelor prietenului său Marian Dumitru un 'comision' de aproximativ 20% din valoarea contractelor încheiate între Primăria Sectorului 5 şi instituţii din subordinea acesteia, pe de o parte, şi societăţile controlate de către omul de afaceri, pe de altă parte, susţine DNA.

Mita încasată de primar atinge impresionanta sumă de 90 de milioane de euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne