Vanghelie, stăpân peste bugetul Capitalei

Marian Vanghelie, PSD, primar sectorul 5
Marian Vanghelie, PSD, primar sectorul 5 (Epoch Times România)

Bugetul Capitalei a ajuns pe mână lui Marian Vanghelie, primarul sectorului 5. Valorificând ordonanţă dată de Guvernul Ponta prin care s-a legiferat traseismul aleşilor locali, Vanghelie a convins trei aleşi PDL să plece din partid şi să se declare in­de­pendenţi. Astfel, edilul sectorului 5, devine persoana care poate decide ce se va construi sau ce investiţii vor fi demarate în Bucureşti.

Potrivit B1 TV, Vanghelie a venit la Primăria Capitalei cu o oră înainte de începerea şedinţei Consiliului General de joi, în cadrul căreia ACL-ul şi-a pierdut fragila majoritate de care dispunea. Edilul a discutat cu cei care urmau să trădeze, convingandu-i pe consilierii PDL Gabriel Pârvu (ales ulterior viceprimar), Cristian Ţugurel şi Virginia Mihailovici să treacă de partea lui, scrie sursa citată.

Pentru a fi sigură că Vanghelie nu mai pierde majoritatea în CGMB, ca în urmă cu o lună, preşedintele PSD Bucureşti, Ecaterina Andronescu, a venit şi ea sa îl supravegheze pe edil. Eforturile conjugate ale celor doi au fost încununate de succes, trei aleşi PDL declarându-se independenţi la începutul şe­din­ţei. Ulterior, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a introdus pe bandă rulantă proiecte de o importantă deosebită pentru Capitală, precum transformarea RADET în societate comercială, foştii PDL-işti votând cot la cot cu aleşii generali PSD.

În timp ce Vanghelie negocia preluarea puterii în cadrul Consiliul General al Capitalei, la primăria Sectorului 5 aveau loc percheziţii, mai adaugă B1 TV, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani în care prejudiciul estimat se ridică la circa 10 milioane de euro.

Mişcările de trupe din CGMB sunt privite ca ilegale de opoziţie, ACL anunţând că va formula, prin avocaţii săi, plângeri penale împotriva membrilor comisiei de validare care au certificat în fals validarea mandatelor unor consilieri care nu puteau intra în mod legal în Consiliu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne