Vanghelie: Dragnea e preşedintele PSD datorită politicii accidentale pe care a făcut-o Ponta

Exclus din PSD după 20 de ani de activitate şi trimis în judecată pentru corupţie, primarul suspendat al Sectorului 5, Marian Vanghelie, s-a declarat dezamăgit de ceea ce se întâmplă astăzi în politica românească.
Marian Vanghelie şi Liviu Dragnea
Marian Vanghelie şi Liviu Dragnea (Ioana Florea Nuţ)

Premierul Victor Ponta nu era capabil să conducă PSD, însă a ajuns în fruntea partidului din cauza unor erori făcute de Ion Iliescu şi Adrian Năstase, la fel cum Liviu Dragnea a ajuns şef al formaţiunii ca urmare a politicii accidentale pe care a făcut-o Ponta, a declarat sâmbătă, în cadrul unei emisiuni a postului B1 TV, primarul suspendat al Sectorului 5, Marian Vanghelie.

"Am ajuns în România astăzi să avem nişte partide care se numesc fie Victor Ponta, fie Dan Diaconescu etc. Păi noi nu mai avem partide în care să se poată vorbi democratic şi să se poate stabili nişte lucruri bazate pe nişte puncte de vedere. Sunt puţin dezamăgit de ceea ce se întâmplă azi", a precizat Vanghelie.

În ceea ce îl priveşte pe Victor Ponta, cuvântul "dezamăgit" este "prea elegant", a continuat edilul. "Nu este vorba de dezamăgire. Sunt dezamăgit de oameni care au fost puternici în PSD şi care nu şi-au dat seama ce pericol este Victor Ponta, cum ar fi Adrian Năstase şi Ion Iliescu şi l-au susţinut. Cred că nu şi-au dat seama."

"A fost o pălărie prea mare şi o jucărie prea complicată pentru el. Uitaţi-vă cum a sfârşit, şi-a dat demisia pe Facebook", a subliniat Vanghelie.

Pe Liviu Dragnea, Vanghelie îl consideră doar un lider conjunctural care a ajuns în fruntea PSD ca urmare a modului în care Victor Ponta a condus formaţiunea.

"Dragnea e preşedinte datorită politicii accidentale pe care a făcut-o Ponta. Ce ziceam eu acum 2-3 ani în disputele mele cu Victor Ponta s-a dovedit că toţi gândeau la fel. Liviu Dragnea a fost votat că a fost vot negativ împotriva lui Ponta, nu neapărat că avea cineva ceva cu Rovana (votul pentru preluarea conducerii interimare a PSD- n.r.).

Victor a încercat să aleagă lână el numai lideri "puternici", unul şi unul. Deci şi Guvernul e ales pe sprânceană, dar dacă vine vreun ministru mai important dintr-o ţară, toţi la un loc nu fac cât ministrul respectiv.", a declarat Vanghelie.