Vânătorul roşu. Rise Project, dezvăluiri despre parangheliile sângeroase ale protipendadei PSD

Pe domeniile Tel Drum s-au strâns de-a lungul anilor la vânătoare baronii PSD şi nomenclatura judeţeană. Toţi cei ce au luat parte la distracţiile sângeroase l-au sprijinit pe Liviu Dragnea în partid, iar unii au acordat contracte bănoase Tel Drum-ului.
Liviu Dragnea (Presedinte PSD);
Liviu Dragnea (Presedinte PSD); (Florin Chirila/Epoch Times)

Rise Project mai scoate din celebra valiza o serie de dezvăluiri. Mai exact, fotografiile şi clipuri sângeroase de la distracţia favorită "aristocraţiei PSD": partidele de vânătoare.

Potrivit informaţiilor din "valiză", baronii care luau parte la vânători - de multe ori alături de Liviu Dragnea - sunt şefii unor instituţii ce acordau contracte bănoase pe bani publici companiei Tel Drum.

Practic, şefii Tel Drum petreceau alături de cei care le acordau contracte publice. De pildă, Marian Oprişan a redirecţionat 100 de milioane de euro, fonduri europene, către Tel Drum şi doi parteneri, într-un contract-mamut semnat în 2011, pentru reabilitarea şi modernizarea sistemelor de apă în judeţul Vrancea, scrie Rise Project. La rândul său, ulterior condamnatul Nicuşor Constantinescu acorda, în 2010, companiei Tel Drum un contract de 30,7 milioane de lei pentru modernizarea a două drumuri judeţene prin procedură de licitaţie restrânsă accelerată.

Vânătoare
Vânătoare (Rise Project)

"Registrele de vânătoare ale grupării dezvăluie două categorii de participanţi cu funcţii publice: nomenclatura judeţeană şi divizia naţională de baroni PSD.

La acest joc de societate practicat dintotdeauna pe domeniile din Teleorman controlate de Tel Drum, VIP-urile social-democrate participă în bloc, încă din vremea în care partidul era condus de Victor Ponta. Toţi demnitarii PSD găsiţi de RISE, în registrele ascunse cu o lună înaintea percheziţiilor DNA la Tel Drum, au ceva în comun: fiecare l-a sprijinit politic pe Liviu Dragnea în interiorul partidului într-un moment sau altul din ascensiunea sa. Relaţiile cultivate aici l-au ajutat în 2015 să-l disloce pe Ponta.

Importanţa partidelor de vânătoare în ecuaţie a explicat-o fostul premier pentru ziarul „Adevărul”, acum două luni: „Eu nu merg la vânătoare, nu am fond de vânătoare. Domnul Dragnea are această calitate politică”, scrie Rise Project.

Jurnaliştii mai arată că celebrul baron de Constanţa, Nicuşor Constantinescu, azi la puşcărie, a vânat în codrii Tel Drum de 18 ori. Vicepremierul Paul Stănescu de la Olt, acum dizident în partid, a venit de 13 ori. Marian Oprişan din Vrancea, de 5 ori. Marcel Ciolacu din Buzău, certat şi el între timp cu Dragnea, a semnat prezenţa de 4 ori.

Nici actualul şef al spionilor n-a lipsit. Gabriel Vlase a vânat de 3 ori la Dragnea. Tot de atâtea ori, Niculae Bădălău, senator de Giurgiu. În schimb, Claudiu Manda, preşedintele comisiei parlamentare de supraveghere a SRI, a fost invitat la 4 partide memorabile.

Organizatorii locali ai partidelor de vânătoare sunt oamenii de încredere, rudele, angajaţii sau foştii colegi ai lui Liviu Dragnea. Toţi au legătură cu Tel Drum, fie că-s acţionari, directori sau contractori ai corporaţiei. Ei reprezintă liantul dintre invitaţii influenţi, unii ordonatori de bugete publice, şi nomenclatura judeţeană.

Articolul integral poate fi citit aici.