Valuri extraordinare: mişcarea mării surprinsă în imagini fascinante (video)

Valul mării
Valul mării (captură video)

Imagini impresionante, pe care le vedeţi atunci când contemplaţi marea, sunt prezentate în videoclipul "The Infinite Now", un scurtmetraj realizat de Armand Dijcks cu fotografiile australianului Ray Collins, expert în a surprinde puterea valurilor mării. Dijcks a combinat fotografiile cu un video, printr-o tehnică numită cinemagraf, realizând imagini cu adevărat fermecătoare.

Cinemagraf este o fotografie statică care redă o mişcare lină şi repetată. Aceasta este realizată prin efectuarea unui set de fotografii sau a unei înregistrări video şi apoi prin combinarea fotografiilor sau a cadrelor video într-o animaţie tip Graphics Interchange Format (GIF), folosind un program de editare de imagini foto/video în aşa fel, încât doar anumite părţi ale animaţiei sunt în mişcare, restul rămânând complet statice.

Termenul de cinemagraf a fost inventat la începutul anului 2011 de fotografii americani Kevin Burg şi Jamie Beck, care au folosit metoda pentru a anima fotografiile de ştiri şi modă.

Proiectul final este însoţit de muzica Filarmonicii din Rotterdam, care transformă într-un basm acest extraordinar scurtmetraj.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Life & Style