Valiza perfectă: 5 sfaturi înainte de a călători

.
. (Photos.com)

Este timpul vacanţei. După ce au fost comparate zeci de agenţii de turism online şi după ce a fost rezervată vacanţa la cel mai bun preţ, iată că urmează pregătirea plecării. Se trece în revistă tot ce este nevoie, probabil, elaborând o listă a celor mai importante lucruri de reţinut, se controlează documentele personale, pentru a evita o dezamăgire (de exemplu, carte de identitate sau paşaport expirat!) şi în sfârşit se ajunge la momentul fatidic: pregătirea bagajelor!

Bagajele. De orice formă şi dimensiune, de mână sau de încărcat în cala avionului, mari - pentru a conţine tot necesarul (ba chiar şi mai mult!) - sau mici - pentru a călători mai lejer - posibilităţile sunt multe, în funcţie de nevoi şi de vacanţa planificată.

Iată 5 sfaturi pentru a alege tipul de valiză potrivită pentru călătoria dvs.

1. Valiză sau rucsac? Pare foarte simplu ... valiză, corect? Care să aibă roţi pentru un transport facil. Fiţi atenţi, totuşi, dacă mergeţi într-un tur pe jos în Europa sau într-o aventură spre o destinaţie exotică (în ţări precum Tailanda, Indonezia sau Africa unde nu sunt multe zone pavate), mai bine alegeţi un rucsac confortabil pentru a vă deplasa cu uşurinţă în mijloacele de transport public şi a evita să trageţi de noua valiză de-a lungul potecilor neasfaltate pe tot parcursul vacanţei, deteriorând atât roţile acestora cât şi braţele dumneavoastră.

2. Atenţie la roţi. Când s-a trecut de la vechile valize la troler, nu era atât de important cum erau roţile ... cel mai important lucru era că nu mai trebuia să tragem de greutatea efectelor noastre personale. Astăzi, cu toate acestea, există diferite tipuri de trolere care ne fac viaţa mult mai uşoară. Cel mai bine este ca întotdeauna să se aleagă valize cu 4 roţi, astfel încât în ​​loc de a "trage valiza" aşa cum se întâmplă dacă are doar două roţi, o puteţi deplasa cu un deget şi fără a obosi .... chair dacă terminalul este imens.

3. Rigidă sau din material textil? Valizele din material textil au avantajul de a putea cuprinde mai multe lucruri, soluţie utilă pentru cei care au de gând să cumpere cadouri şi suveniruri în timpul vacanţei. De asemenea, acestea cântăresc mai puţin: o valiză rigidă goală poate cântări până la 5 kg, în funcţie de model. În cazul deplasărilor cu trenul sau cu maşina, valiza din material textil este cea mai bună, în timp ce pentru călătoria cu avionul este mai bine să se opteze pentru valiza rigidă, care protejează mai bine conţinutul de la orice "daune colaterale", care pot să apară în timpul transportului.

4. Rucsacul este sinonimul aventurii! Cel mai potrivit este un rucsac nu prea mic, ideal este cel cu o capacitate maximă de 55 de litri, care permite transportarea strictului necesar (inclusiv o trusă de prim ajutor, pe care este întotdeauna bine să o ai cu tine în caz de urgenţă), cu două compartimente, astfel încât să poată fi deschis atât de sus cât şi de jos, cu mai multe buzunare exterioare cu fermoare, o ascunzătoare "secretă" în partea din spate pentru a păstra banii şi cu o formă specială, astfel încât spatele să nu fie afectat de greutate. Cel mai bine este ca lucrurile grele să fie aşezate la fundul rucsacului, adăugând, treptat, restul lucrurilor mai uşoare.

5. Mâner: cui îi poate servi un geamantan fără mâner?

Întotdeauna este bine să se opteze pentru valize sau genţi cu două mânere (unul superior şi unul lateral), cu detalii colorate pentru a evita confuzia, mai ales dacă sunteţi în deplasare în autobuze aglomerate sau trenuri (se poate aplica o fundă colorată sau o etichetă cu datele dumneavoastră, utilă chiar şi în cazul pierderii bagajului) şi cu un mâner extensibil proporţional cu înălţimea dumneavoastră. În cazul în care mânerul extensibil este prea scurt, regiunea lombară va avea de suferit, în timp ce în cazul în care acesta este prea lung, există şanse să complice gestionarea mişcărilor bagajului.

Pentru a începe vacanţa fără stres, cel mai bine este să se verifice totul cu câteva zile înainte de plecare. Dacă se întâmplă ca ceva să lipsească, o rochie, un costum de baie, protecţie solară, nu este o problemă prea mare. De cele mai multe ori este mai convenabil ca acestea să fie cumpărate chiar în timpul vacanţei. Dar dacă observaţi că valiza sau rucsacul nu se închid în mod corespunzător, sau roţile nu funcţionează, atunci chiar că este nevoie de unul nou! Valiza sau rucsacul, au rolul de a ne duce „casa în spinare” în vacanţă!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură