Valeriu Paşa: Merg la referendum pentru a reduce termenul celor numiţi de Plahotniuc

Judecând după prezenţa la referendumul privind demiterea lui Dorin Chirtoacă, chişinăuienii ar fi darnici şi au căzut de acord ca până în 2019 sa îl ajute pe Plahotniuc în afacerile lui, afirmă activistul civic.
Valeriu Paşa, activist civic din R. Moldova
Valeriu Paşa, activist civic din R. Moldova (valentina ursu/facebook.com)

Activistul civic de la Chişinău, Valeriu Paşa susţine că va merge duminică la referendumul privind demiterea lui Dorin Chirtoacă deoarece consideră că astfel ar fi posibil să se reducă la 5-6 luni termenul celor numiţi de Plahotniuc la butoanele primăriei Chişinău, în loc de un an şi jumătate. Dacă azi se decide demiterea primarului suspendat, la primăvară ar urma să fie alegeri în Capitală.

Pentru a-şi argumenta decizia, Valeriu Paşa a dat exemplul străzii 31 august 1989 din Chişină, care se repară în mare grabă la ordinul Guvernului, ceea ce în opinia activistului ar fi un conflict de interese.

”Angajaţii serviciilor municipale repară trotuarele şi amenajează locul unde la indicaţia premierului Filip va fi anul acesta bradul de Crăciun. Tot la indicaţia acestuia au scos şi chioşcurile comerciale din preajmă”, scrie activistul pe pagina sa de socializare precizând că zona a fost în sfârşit curăţată pentru că ar exista interesul liderului PDM . În faţa bibliotecii s-ar fi deschis recent un restaurant de lux cu denumirea generică ”Antourage” şi care i-ar aparţine lui Vlad Plahotniuc.

”Omul şi-a mutat aici restaurantul din hotelul Codru. Ca tot moldoveanul, Plahotniuc vrea şi el restaurantul lui. Numai că anturajul din jurul ”Antourage”-ului era cam deloc luxos – butci (chioşcuri n.r.), trotuare sparte, peste drum un şantier închis cu gard de zece ani. De la şantier putoare. Nu prinde bine unui restaurant de lux. Şi dacă moldoveanul de rând cu restaurant rezolvă astfel de probleme din cont propriu, Plahotniuc i-a dat indicaţii puşcăriabilului Grozavu să îi rezolve problema din contul bugetului municipal”, a adăugat Valeriu Paşa.

Activistul civic menţionează că s-ar fi găsit imediat bani. ”Plahotniuc mai are multe afaceri, bugetul municipal e 4 miliarde. De ce nu ar merge o parte pentru a dezvolta afacerile oligarhului? Eu prefer ca primarul să aloce bani conform necesităţilor oamenilor, nu a lui Plahotniuc.”

În concluzie, Valeriu Paşa, notează că judecând după prezenţa la vot, chişinăuienii sunt darnici şi au căzut de acord ca până în 2019 să îl ajute pe domnul filantrop cu afacerile lui. ”De ce nu, dacă am acceptat să întoarcem îndoit şi miliardul pe care el de la noi l-a furat? Până azi la 21:00 mai puteţi schimba situaţia. Voi decideţi cui se duc impozitele voastre - la drumuri şi parcuri sau la restaurantele şi hotelele lui Plahotniuc.”